Öne Çıkanlar emlakçı şiddet kont Turgut çalıştay

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksa.com'un verilerine göre, İstanbul'da ortalama konut metrekare satış fiyatı 4.069 TL, konut fiyatı 459.797 TL, ortalama metrekare kira 17 TL oldu. Bir konut yatırımının geri dönüş süresi ise 22 yıl olarak hesaplandı.

BEYKOZ BİRİNCİ OLDU


İstanbul ilçeleri içinde konut satış fiyatlarının en fazla artış gösterdiği ilçeler sırasıyla Beykoz, Başakşehir, Beylikdüzü, Avcılar ve Kadıköy oldu. Beykoz'da yıllık konut satış fiyat artışı yüzde 53.24, Başakşehir'de yüzde 46.62, Beylikdüzü'nde yüzde 39.32, Avcılar'da yüzde 35.10, Kadıköy'de ise yüzde 28.49 seviyesine çıktı. Kira değerlerinin en fazla artış gösterdiği ilçeler ise Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, Şile ve Arnavutköy. Endeksa Kurucu Ortak ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, "Konut satış ve kira değer değişimine bakıldığında artışın genellikle yeni gelişmekte olan ilçelerde olduğunu görüyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
KonutSatışFiyat
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.