banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

Faizsiz konut sistemine yeni düzenleme!

Konut sahibi olmak için başvurulan faizsiz konut edinme sistemi yasal güvenceye alınacak. AK Parti bu yöntemlerle konut satışı yapan şirketlere sermaye zorunluluğu getirecek.

AK Parti faizsiz konut edinme ile ilgili yeni bir yasa teklifi hazırlığında. Bu kapsamda da faizsiz konut edinme sisteminin toplam konut satış payı içindeki oranının yüzde 15'lere ulaşmasının ardından harekete geçildi.

AK Parti, ÇiftlikBank gibi saadet zincirleriyle vatandaşa kar ve gelir kazandırma vaadi vererek mağduriyet yaratan sistemin konut satışında da benzer mağduriyetlere yol açmaması için düğmeye bastı. Sayıları her geçen gün artan firma sayısı yüzünden hükümet, faizsiz konut sistemini yasal güvenceye alma kararı aldı.

Yasa teklifinin hazırlanmasının ardından teklifi TBMM'ye sunacak. Teklife göre bu işi yapan şirketlere öncelikli olarak 'Sermaye şartı' getirilecek. Şartları sağlayan şirketlere ise devlet güvencesi verilecek.

Bu yöntem ile ev satışı yapan şirket sayısının 4-5 yılda 35'e ulaştığı, sistemde şu an itibariyle 250 bin kişinin bulunduğu ifade ediliyor.

Rakamlara dikkat çeken AK Partili kaynaklar, "Özellikle son yıllarda sektördeki firma sayısı ve satışlardaki artış bazı riskleri de beraberinde getirdi. Hem bu alanda faaliyet gösteren firmalar için sermaye şartı aranmaması, hem de sisteme dahil olan katılımcıların bu firmalara yaptıkları ödemelerin devlet güvencesinde olmaması sistemin önemli açıklarından birini oluşturuyor. Bu nedenle yasal bir düzenleme ihtiyacı doğdu”dedi.

Kaynaklar, Bankacılık Lisansı için çok ciddi sermaye şartı isteniyor. Bu sektör için de benzer şart olacak" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
FaizKonutSistem
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19