Öne Çıkanlar kont Turgut emlakçı şiddet çalıştay

Emlak vergisinde son gün 30 Kasım

Vergi ödemeleri, her sene iki eşit taksit halinde taşınmazın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malların vergi ödemeleri tüm belediyelerin tahsilat bürolarına bizzat başvurarak veya PTT-banka havaleleriyle belediyelerin banka hesap numaralarına ya da belediyelerin resmi web sitesinin linki ile internet aracılığıyla Emlak Vergisi mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.

GECİKMEYE YÜZDE 1.40 FAİZ

Ödemenin yapılmaması veya geç ödenmesi halinde gecikmenin yaşandığı her ay için ceza uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “Emlak Vergisi Gecikme Zammı” alınıyor. Örneğin Emlak Vergisi borcu 150 TL olan taşınmaz için gecikmenin yaşandığı her ay için 2.10 TL gecikme zammı uygulanıyor.
Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın değeri üzerinden hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi oranları yüzde 100 artırımlı olarak hesaplanıyor.

Anahtar Kelimeler:
Emlak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.