Öne Çıkanlar Turgut şiddet kont emlakçı çalıştay

BURSED Başkanı Hasırcı: "Yetki belgesi sektörün güven algısını ve kalite çıtasını daha yukarıya taşıyacak"

BURSED Başkanı Hasırcı, Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayınlanan Taşınmaz Ticareti Hakkında Değişiklik Yapılması Dair Yönetmeliğin sektörde kayıt dışı ekonomi ve standart dışı çalışan şekillerinin önüne geçen çok önemli bir adım olduğunu belirterek, başta Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan olmak üzere tüm Bakanlık yetkililerine teşekkür etti.

Hayata geçirilen düzenleme ile emlakçılık faaliyetlerinde hizmet kalitesinin artırılmasının, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasının ve kayıt dışılığın önüne geçilmesinin sağlanacağını belirten Rıdvan Hasırcı, yeni sistem sayesinde emlakçılık faaliyetlerinin adil rekabet koşullarında, kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde yürütülebileceğinin altını çizerek, sektörün sağlıklı bir işleyişe kavuşacağını belirtti.

Yapılan düzenleme ile sektörün şeffaf ve hesap verebilir bir hale geleceğini ifade eden Rıdvan Hasırcı, şu hatırlatmaları yaptı:

"Bu düzenleme ile yeni bir emlak işletmesi açılabilmesi için taşınmaz ticareti konusunda en az 100 saatlik eğitim alınması ve mezuniyet durumuna göre en az 12 ay veya 6 ay emlak danışmanlığı yapılmış olması gerekiyor. En az 100 saatlik mesleki eğitim almayanlar ve mesleki deneyime sahip olmayanlar artık emlak işletmesi açamayacak. Ayrıca, emlak işletmesi sahipleri ile şirket yetkililerinin Seviye 5, emlak işletmesinde sigortalı çalışanların ise Seviye 4 mesleki yeterlilik belgesi ile faaliyet gösterme yükümlülüğü olacak. Bu sayede sektördeki iş gücünün niteliğine önemli katkı sağlanacak ve tüketicilerin daha kaliteli hizmet alması mümkün olacak."

Rıdvan Hasırcı, yetki belgesi alımına ilişkin işlemlerin tamamının Ticaret Bakanlığı'nın internet adresi üzerinden ulaşılabilen Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nden (TTBS) gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.