Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri sahiplerini arıyor

Mimari

40 yaş altı mimar ve iç mimarların kişisel ya da ekipler halinde katılım gösterebileceği, bu sene YAPI KATALOĞU çatısı altında 26.sı düzenlenen ‘ALTIN ÇEKÜL Uluslararası Yapı Kataloğu Ödülleri’ programına paralel olarak gerçekleşecek YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ve genç fikirlerin ortaya çıkarılmasını hedefliyor.

Yarışma yoluyla elde edilecek fikirsel üretimin kamu nezdinde de bir tartışma ortamı yaratılmasının arzu edildiği YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri’nde, genç mimarlar ve iç mimarlar tarafından ortaya konacak fikirlerin hayata geçirilmesi için sektörde yer alan aktörlerinin devreye sokularak mimarlık / tasarım kültürünün bilinirliğine ve niteliğine katkı verilmesi de amaçlanıyor.

YAPI KATALOĞU Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması (Afet ve Acil Durumlarda Kullanılacak) Taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlenmiş. Bu bağlamda genç mimarların ve iç mimarların, mesleklerinde tecrübelerini artırmak isteyen genç ofislerin, günümüzün değişen ve tekrar şekillenmeye aday ‘acil barınma’ kavramı üzerinden fikirlerini sunmaları bekleniyor. Belirlenen tema çerçevesinde, bir sorunsala en iyi hikâyeyi oluşturarak çözümler sunulmasının teşvik edildiği yarışmada katılımcı ekiplerden, son teknolojinin kullanıldığı yenilikçi tasarım süreçlerini içeren, ekolojik dengeyi göz önünde bulundurarak malzemelerin şimdiye kadar bilinen özelliklerine ek olarak sahip olmadığı bir özelliğin kazandırıldığı bir tasarım oluşturulması isteniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.