Üsküdar-Çekmeköy metrosu 21 Ekim’de açılıyor

Gündem

Üsküdar, Ümraniye ve Çekmeköy arasındaki ulaşımı sağlayacak olan metro hattı 21 Ekim Pazar günü hizmete açılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul’un çeşitli yerlerinde başlatılan ulaşım çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Son olarak Üsküdar, Ümraniye ve Çekmeköy arasındaki ulaşımı hızlandırmak için hayata geçirilen metro hattının 2. Etabında da çalışmalar sona ermiş durumda. 

Konuyla ilgili Dünya Ticaret Merkezi’ndeki ofisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosunun 2. etabının 21 Ekim 2018 Pazar günü hizmete açılacağını açıkladı. 

Hattın Üsküdar-Ümraniye bölümünü geçen yılın Aralık ayında açtıklarını ifade eden Başkan Uysal, Ümraniye-Çekmeköy hattının da bu Pazar, Çekmeköy’deki Madenler Meydanı’nda yapılacak olan bir törenle hizmete açılacağını ifade etti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını belirten Uysal, tüm Sancaktepelileri ve İstanbulluları açılışa beklediklerini söyledi. 

Söz konusu hatla birlikte günlük olarak 600-700 bin kişinin ulaşım taşınabileceğini kaydeden Başkan Uysal, bölgedeki yoğunluktan ötürü durak sayısının da 16’ya çıkarılacağını dile getirdi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.