Öne Çıkanlar çalıştay işsizlik teşvik Özdilek AKILLI EV

Taksim camisinin temeli atıldı
Taksim camisinin temelleri Kadir Topbaş ve Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende konuşma yapan Topbaş, “İstanbul hoşgörünün hakimidir” dedi.

Taksim’e yapılacak olan caminin temelleri atıldı. Art Deco’dan esinlenen caminin yapımı 2 yıl sürecek ayrıca projede eğitim alanları, sosyal alanlar ve otoparkın yer alacak.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katıldığı törende caminin temeline ilk kazma vuruldu ve harç dökme işlemi yapıldı. Caminin yanında Santa Maria Kilisesi bulunduğunu ve iki mabedin de Taksim’e baktığını dile getiren Kadir Topbaş, bunun hoşgörünün bir sembolü olduğunu belirtti. Turistlerin İstanbul’u gezerken hem camileri hem kiliseleri bir arada göreceğini belirten Topbaş, “Kiliseyi görenler, bu şehirde hoşgörünün hakim olduğuna ve birlikte yaşanabildiğine şahit olacak" dedi.



Tören de konuşma yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ise "Bugün, Taksim Meydanı'nın yanı başında, mescit gibi kullanılan emektar binanın yerine, görkemli mabetlerin komşusu olarak Türkiye'ye, Taksim'e yakışır estetik bir caminin temelini atıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.