banner18
Öne Çıkanlar necmiince ORTABAĞLAR manşetx koronavirüs Yapı

Hayran Bırakan İslami Mimariler
1-Şah Camii (İran)
Safeviler tarafından 1598 yılında inşasına başlanmış olup, 1611 yılında tamamlanmıştır. Dünyanın en büyük meydanlarından biri olan, İmam Meydanı’nda yer almaktadır. İran’ın İsfahan kentindedir.
Geleneksel mimarinin en güzel örneklerini barındıran yedi renkli mozaik çini süslemeleri ve hat yazılarının etkileyici güzelliği bulunmaktadır. Kapı, minare, kemer kubbe ve avlusuyla oldukça dikkat çekicidir. Camiide yaklaşık 472 bin çini olduğu tahmin ediliyor. Camiinin kapı yüksekliği 27 metredir. 42 metre yüksekliğinde 2 minaresi bulunmaktadır.

2-Djenne Camii (Mali)
Temeli 1280 yılında atılmış olan anca bugünkü görünümüne 1907 yılında sahip olan, Mali’de kurulu dünyanın en büyük toprak camiisidir. UNESCO’nun kültür mirası listesinde yer almaktadır. Djenne camii Mali’nin sembolü haline gelmiştir.

3-Nur Camii (Astana/Kazakistan)
Kazakistan’ın köklü mimarisi ve aynı zamanda modern mimarinin karışımıyla, göz alıcı bir güzelliği olan Nur Astana Camii, Orta Asya’nın en büyük camii ünvanına sahiptir. Camiinin yüksekliği 40m olup, Hz. Muhammed’in vahiy aldığı yaşı temsil ederken, minarelerin yüksekliği 63m olup, Hz. Muhammed’in vefat ettiği yaşı temsil etmektedir.

4-Kristal Camii (Malezya)
Kristal Camii, Malezya’nın Wan Man adasında bulunmaktadır. Yapımına 2006 yılında başlanıp, 2008 yılında tamamlanmıştır. Yaklaşık maliyeti 80 milyon dolar civarındadır.

5-Şeyh Zayed Camii (BAE)
Şeyh Zayed Camii, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kurucusu, 2004 yılında hayatını kaybeden Şeyh Zayed Bin Sultan Al Nahayan’ın anısına, Abu Dabi’de 2007 yılında ibadete açılan camiidir. Şey Zayed Camii 40 bin kişilik kapasiteye sahiptir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19