banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa ipotek ev seramik

YILDIRIM'DA RİSKLİ YAPILAR YERİNİ GÜVENLİ YAPILARA BIRAKIYOR

Yıldırım’da 2014’den bugüne güvenli olmayan 936 konut yıkılarak yerine 2 bin 314 konut inşa edilirken, 161 adet iş yeri yıkılıp 293 adet yeni iş yeri inşa edildi.  Son 30 yıllık süreç içerisinde aşırı göçün neticesi olarak yıllardır devam eden kaçak yapılaşmayla birlikte sayısı fazla olan riskli yapılara Yıldırım’da geçit verilmiyor. İlçe genelinde güvenli olmayan yapılara asla müsamaha göstermeyeceklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İdeal şehircilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Yıldırım’ı yeniden inşa ediyoruz. Bu hedefi gerçekleştirme yolunda riskli ve güvenli olmayan yapılara göz yummuyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte Yıldırım artık güvenli konutları, sosyal donatı alanları ve geniş yollarıyla örnek bir yaşam alanı olacak” dedi.


GÜVENLİ YAPILAR GELECEĞİ KURTARACAK


Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm hamlesiyle Yıldırım’ı modern bir şehir haline getirmek için projeleri hayata geçirmeye başladıklarını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Vatandaşlarımız için büyük tehlike oluşturan riskli yapılar aynı zamanda ilçemizin değerinin artmasında en büyük engel teşkil ediyor. Ayrıca can ve mal güvenliğini düşündüğümüz zaman deprem kuşağında yer aldığımızı unutmadan ve bu gerçekle yaşamayı öğrenmek zorundayız. Öncelikli olarak insanlarımızın canlarını tehlikeye atamayız. İdeal şehircilik anlayışıyla oluşturulmuş modern ve güvenli konutlarda yaşamak herkesin hakkı. Bir taraftan hemşehrilerimize güvenli konutlar inşa ederken diğer taraftan da kent estetiğine uygun modern bir Yıldırım inşa ediyoruz. Bunu yaparken de temel dayanağımız hemşehrilerimizin desteğini almak. Gönüllü dönüşüm felsefesiyle güvenli ve yaşanabilir şehir hedefimizi gerçekleştireceğiz” şeklinde görüşlerini ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19