banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

ALPİŞ GROUP YÖNETİM KURULU BAŞKANI SERTAÇ KARAALP; 'HÜKÜMETİN KARARLARI İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ HAREKETLENDİRECEK'
BURSA - Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, Bakanlar Kurulu kararıyla tapu harç oranları ile konut satışlarındaki KDV oranının düşürülmesinin inşaat ve gayrimenkul sektörünü hareketlendireceğini söyledi.

 

5 Mayıs tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre 31 Ekim 2018 tarihine kadar tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcının, konut ve işyerlerinde binde 15 olarak yeniden belirlendiğini, konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının da 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e indirildiğini hatırlatan Karaalp, “Hükümetimizin almış olduğu bu karar sektörümüze canlılık getirecek, satışlara olumlu yansıyacaktır” dedi.

 

Yeni uygulama ile kalkınma ve büyüme açısından stratejik öneme sahip konut sektöründeki canlılığın, dinamizmin ve iç talebin artacağını sözlerine ekleyen Alpiş Group Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Karaalp, “Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte başlatılacak olan konut kampanyası demirden çimentoya, camdan toprak ürünlerine, kapı pencereden mobilyaya hatta ev tekstili ürünlerine kadar pek çok sektöre de olumlu yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

 

Açıklamasında Alpiş Group olarak çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini, Alpiş Aden House ve Hünkar Konakları projelerinin hızla devam ettiğini, daha önceki çalışmalarında olduğu gibi bu projelerini de zamanından önce bitirerek erken teslim edeceklerini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19