Öne Çıkanlar çalıştay işsizlik teşvik Özdilek TÜRSAB

Yıldırım'da Nefes Kesen Tatbikat
Yıldırım Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ve gönüllülerden oluşan Yıldırım Arama-Kurtarma Ekibi’nin gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı nefes kesti.

Erikli Mahallesi’nde yapılan tatbikatta 18 görevli personelden oluşan Yıldırım Arama-Kurtarma Ekibi, senaryo gereği depremde yıkılan binada arama ve kurtarma işlemleri yaparak enkaz altında kalan yaralıları tespit ederek ulaşmaya çalıştı. Kısa sürede enkazdaki yaralılara ulaşarak profesyonel bir şekilde müdahale eden Yıldırım Arama-Kurtarma (YAK) ekipleri, tatbikatın sonunda tam not aldı.

‘İKİ AŞAMALI HAZIRLIK YAPIYORUZ’


Türkiye’nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Doğal afetlerle mücadele konusunda iki aşamalı çalışma yürütüyoruz. Afetlerdeki zararı asgari düzeye indirmenin en önemli yolu bu konuda insanlarımızı bilinçlendirmekten geçiyor. Bu doğrultuda okullarımızla, sivil toplum kuruşlularımızla ortaklaşa bilinçlendirme toplantıları düzenliyoruz. İkinci aşamada ise afetler sonrasındaki zararları azaltmak için hazırlık yapmak. Yıldırım Belediyesi, gerek personel gerekse ekipman olarak da afetlere karşı 7/24 hazır durumda” dedi.

‘ZARARI ASGARİYE İNDİREBİLİRİZ’


Ekibin temel amacının doğal afetlerde ve kazalarda profesyonel bir yaklaşım ile kazazedelere en kısa sürede ulaşarak, emniyetli koşullara nakillerini yapmak olduğunu belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Doğal afetlerin önüne belki geçemeyiz. Ancak oluşacak tahribatı minimize edebiliriz. Tüm hazırlıklarımızı ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. İki adet tam teçhizatlı araçlarımızın içerisinde demir ve beton kesme-ayırma makineleri, 10 tondan fazla yük kaldıracak hava yastıkları, destek üniteleri ve su tahliye motorları bulunuyor. Bu sayede arama çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürüterek kazazedelere en kısa sürede ulaşma imkanına sahibiz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.