banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

Turizmde kamulaştırma hamlesi
İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Önce Sıcaksu’daki kentsel dönüşüm alanının 4’te 3’ünü satın aldıklarını, ardından kerestecilerin bulunduğu bölgede yüzde 30 oranında hak sahibi olduklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kamulaştırma çalışmalarının devam edeceğini, yakın zamanda Bursa’nın sağlık ve kültür turizmi açısından dünya çapında bir merkeze kavuşacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İzmir-Bursa karayolunun Kültürpark kısmında yer alan keresteciler bölgesinde sağlık ve kültür turizminin geliştirilmesine yönelik yapılan kamulaştırma çalışmalarını yerinde inceledi. Yaptığı konuşmada Bursa’nın turizm hedeflerine değinen Başkan Altepe, bu alanda yürütülen en önemli faaliyetlerden birinin de kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu kaydetti. İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da bulunduğu yaklaşık 1 milyon metrekarelik alanın sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirlendiğini ve kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını hatırlatan Başkan Altepe, temizleme çalışmalarının ardından uygulanacak modern yapılarla bölgenin tam bir cazibe merkezi haline geleceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından turizmde hedef bölge olarak belirlenen alanın şehrin tam kalbinde bulunduğunu ve sahip olduğu yer altı kaynaklarıyla sağlık turizmi açısından hayati derecede önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Altepe, bu nedenle Sıcaksu’da başlatılan kamulaştırma çalışmalarının 4’te 3 oranında tamamlandığını, keresteciler bölgesinde de yüzde 30’luk orana ulaştıklarını kaydetti. Sıcaksu’da yavaş yavaş ihale aşamasına geldiklerini ifade eden Başkan Altepe, keresteciler bölgesinde ise kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasını beklediklerini anlattı.

Başkan Altepe, konuşmasında keresteciler bölgesinde sürdürülen kamulaştırmaların detay bilgilerini de verdi. Sıcaksu ile Kültürpark arasında kalan 10500 metrekarelik alanın şehrin merkezinde adeta çürük bir diş gibi kaldığını söyleyen Başkan Altepe, “Bölgedeki kamulaştırma çalışmalarımız inşallah önümüzdeki günlerde tamamlanmış olacak. Bir yandan tabakhaneler diğer yandan Kültürpark bölgesi ve çevresinde gerçekleştirilen yatırımlarla birlikte burası 1 milyon metrekarelik cazibe merkezimizim önemli bir noktası olacak. Kötü binalar ortadan kaldırılarak, yerlerine Bursa turizmine katkı sağlayacak modern yapılar oluşturulacak” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19