Öne Çıkanlar emlakçı şiddet kont çalıştay Turgut

Kentsel Dönüşüm'e kredi imkanı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümün önünü açıyor. Riskli yapılarda oturan vatandaşlar, Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı adı verilen krediden yararlanarak kendi iş yeri veya evini yenileyebilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenleme ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm projelerinin hızlanmasının önünü açıyor. Yapılan düzenlemeye göre, kentsel dönüşüm kapsamındaki evini kendisi yapmak isteyen vatandaşlar, açılan özel hesaptan kredi alabilecek. Yönetmeliğe göre iş yerini veya evini kendi imkanları ile yenilemek isteyenlere açılan kredinin yüzde 25'i peşin, kalanı ise inşaatın ilerleme oranı dikkate alınarak 3 eşit taksitte hak sahibinin hesabına aktarılacak.

Riskli yapılar için yıkım kredisi


Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı adı verilen uygulama yararlanmak isteyenler, bulundukları yerdeki Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerine başvuracak. Riskli alanda yer alan veya riskli olduğu tespit edilen yapılar için yıkım kredisi de verilecek. Yönetmeliğe göre, yıkım kredisinin tutarı her yıl yeniden belirlenecek ve yıkımı yapılacak yapının yaklaşık maliyetinin yüzde 1'ini geçemeyecek. Kredi tutarının hak sahibinin hesabına aktarıldığı tarihten itibaren bir ay içerisinde yıkım işlemi yaptırılarak enkazının kaldırılması zorunlu olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.