banner18
Öne Çıkanlar ORTABAĞLAR manşetx necmiince koronavirüs Yapı

İZNİK SAHİLİ 800 AĞAÇ 100 ÇEŞİT BİTKİ İLE BOTANİK BAHÇESİNİ ANDIRACAK
 

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın Sahil Projesinde başlanan peyzaj çalışmalarını inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. İznik Sahili peyzaj düzenlemesi ile toplamda 800 ağaç, 100 çeşit bitki, 60.000 adet çalı bitkisi, 80.000 adet yer örtücü ve mevsimlik bitki ile botanik bahçesini andıracak.

Türkiye’nin  ve bölgenin örnek sahili olacak olan İznik’te çalışmalar aralıksız sürüyor.Bu çalışmaların her aşamasında içerisinde bulunarak hızlandırılması konusunda girişimlerde bulunan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yol çalışmalarının ardından başlayan peyzaj düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.Peyzaj düzenlemesi ilk olarak Kıran Dere yanında ki alandan başladı.Buraya dikilen palmiye ağaçları ile oluşturulacak görsellik sonunda bu bölge Palmiyeler Bölgesi olarak anılacak.

Palmiyeler Bölgesi’nde yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Osman Sargın bu doğrultuda yaptığı açıklamada “Değerli hemşerilerimiz yol çalışmaları hızla devam ederken peyzaj düzenleme çalışmaları da başlamış durumda. Peyzaj Mimarı arkadaşlarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda sahilimiz 800 adet ağaçla buluşuyor. Bunların 400’e yakını toprakla buluştu. Ayrıca 100 çeşide yakın bitki türü sahil boyunca dikildi ve dikilecek. Şu ana kadar 30.000’e yakın çalı türü bitki toprakla buluştu. Bu kadar daha da toprakla buluşacak.80.000 civarında yer örtücü ve mevsimlik bitkiler sahil boyunca toprakla buluşacak. Birkaç kuru ağacı siyasi çıkarları için gündeme getirerek, vatandaşlarımızı yanlış bilgilendirenlere buradan sesleniyoruz. İznik Sahili binlerce bitki ve ağaç türü ile adeta bir botanik bahçesine dönüşüyor. İşte ilk örnekleri oluşmaya başladı. Biz elimizden gelen gayretle çalışmaların hızlanması konusunda girişimlerimizi sürdürüyoruz. Hemşerilerimizden biraz daha sabır istiyoruz. İnşallah İznik sahilimiz bittiğinde bölgemizin hatta ülkemizin örnek sahili olacak” dedi.

İznik Sahili 3,5 kilometre uzunluğunda ve 50 metre genişliğindeki alanda uygulanan proje ile araç, yaya ve bisiklet yolları, piknik alanları, vatandaşların keyifle vakit geçireceği, nefes alacağı tesisler yüzlerce çeşit bitki ve ağaç türü ile adeta bir botanik bahçesini andıracak. Sahil düzenleme projesi sona erdiğinde İznik Turizmine büyük katkı sağlayacak.

6 Ek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19