Öne Çıkanlar çalıştay işsizlik teşvik Özdilek bursa şehirlerarası evden eve nakliyat

http://www.mansetx.com/bursa-haberleri/projenin-tamamlanmasiyla-9-bin-dekar-zirai-arazi-suya-kavusacak-h128122.html
 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Bursa’da inşa edilen Büyükorhan Gedikler Barajı’nda çalışmalar hızla devam ediyor. Proje’nin hizmete açılmasıyla birlikte 9.240 dekar zirai arazinin suya kavuşturulması hedefleniyor.


Yüzde 32 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı


Temelden 42,5 metre yükseklikte inşa edilen ve 2,51 milyon metreküp depolama hacmine sahip olacak barajda şu ana kadar yüzde 32 fiziki gerçekleşme sağlandı. Proje inşaatında bugüne kadar 147.122 m3 kazı, 1.458 m3 beton, 126.688 m3 dolgu imalatı tamamlandı. Tesisin hizmete alınmasıyla 9.240 dekar zirai araziye su temin edilerek ülke ekonomisine yıllık 13,2 milyon TL katkı sağlanacak.


Tesisin Yıl Sonuna Kadar Tamamlanması Hedefleniyor


Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak Bursa’da büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydederek şunları söyledi:


 “Büyükorhan Gedikler Barajı’nda şu ana kadar yüzde 32 fiziki gerçekleşme sağladık. Takriben 18 milyon 500 bin TL’ye mal edeceğimiz bu tesisi yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz.”


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.