Öne Çıkanlar Tarım ÇELİKLER NEZİR EMEKLİ Gürsu

YILDIRIM SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Nisan ayının başında hizmete giren Sağlıklı Hayat Merkezi’nde günde ortalama 150 kişi danışmanlık hizmeti alıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Geçen yıl temelini attığımız merkezimiz, yıkılan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eski arsası üzerine yapıldı. Merkezimiz Yıldırım İlçesinde yaşayan vatandaşlarımızın koruyucu sağlık hizmetlerini karşılayacak bir şekilde tasarlandı. Ayrıca vatandaşlarımızın kolayca ulaşabileceği bir noktada bulunuyor” dedi.

Sağlıklı Hayat Merkezi’nin bünyesinde, birçok biriminin bulunduğuna dikkat çeken Dr. Akan, “Merkezimizde rahim ağzı, meme ve kalın bağırsak kanseri taramalarının yapıldığı KETEM birimi ile  gebe eğitimlerinin yapıldığı gebe bilgilendirme sınıfı ve sigara bırakma polikliniği yer alıyor. Bunun yanı sıra danışan kişilere psikolojik destek verilen psikososyal destek birimi, vatandaşlar obeziteye neden olan faktörler konusunda bilgilendirileceği ve obezitenin yol açtığı sağlık sorunlarının koruyucu hekimlik çerçevesinde ele alınacağı obezite birimi yer alıyor. Yani merkezde psikososyal destek psikologlar tarafından verilirken, diyetisyenler eşliğinde sağlıklı kilo kontrolleri de yaptırılabiliyor. Merkezimizde ayrıca ağız ve diş sağlığı taramaları ile kronik hastalıkların takibi de yapılıyor” şeklinde konuştu.

Hareketli Yaşam ve Sağlıklı Beslenme Kültürü Oluşturuyor

Verilen tüm bu hizmetlerin tamamen ücretsiz olduğunu belirten Dr. Akan, “Vatandaşlarımızda hareketli yaşam kültürünün oluşturulması amacıyla merkezlerimizde kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı spor salonu mevcut. Ayrıca diyet yapan bireylerin günlük besin tüketim miktarlarını göstermek amacıyla kullanılan sağlıklı beslenme mutfağı da yer alıyor. Kısacası sağlıklı hayat merkezlerimizde sağlığımızı korumayı öğretiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı bu merkezlerimizden yararlanmaları için bekliyoruz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.