Öne Çıkanlar KESTEL ARTVİN LİMAN Yol Bursa

YEŞİLYAYLA YENİ AİLE HEKİMLİĞİ BİNASINA KAVUŞTU

Hayırsever Aslanoba Ailesi’nin bağışları ve Yıldırım Belediyesi’nin katkılarıyla inşa edilen merkezin açılışına AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Halide Serpil Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Hayırsever Ali Aslanoba ve ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, son 15 yılda atılan adımlarla ikinci basamak sağlık hizmetlerinde eşgüdüm oluşturulduğu ve çeşitli kurumlar bünyesinde verilen sağlık hizmetlerin Sağlık Bakanlığı çatısında toplandığına dikkat çekti. Bir diğer önemli atılımın aile sağlığı merkezi sistemi olduğunu dile getiren Esgin, “Vatandaşlarımız kendi mahallesinde bulunan, hemen ulaşabileceği, kendisini tanıyan aile hekimi tarafından müdahalesinin yapıldığı sağlık kuruluşlarına birinci basamak sağlık deniliyor. Dünyanın gittiği yere gittik, bu sistemi de en güzel şekilde milletimizin hizmetine sunduk” dedi.

Öncelik Sağlıkta

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise, “Asıl olan hoş bir seda bırakmaktır. Hatice Aslanoba da hoş bir seda bırakmış ki ailesi de işte burada onun adına milletin şifa bulacağı hizmet binasını milletimizin hizmetine sundular. Çünkü bizler vefat ettikten sonra bizim için hanemize sevap olarak yazılan bir hayırlı evlatlarımız var bir de bizden sonra milletin hayrına devam edecek hizmetlerimiz var. İşte bugün böyle hayırlı bir hizmetin açılışındayız. Göreve gelir gelmez yaptığımız öncelikli işimiz bu merkezimizi vatandaşımızın hizmetine sunmak oldu” şeklinde konuştu.

Belediye Desteği Önemli

Yıldırım’da yeni dönemde ilk sağlık tesisi açılışı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, Büyükşehirlerde sağlık hizmetlerinin belediyelerle yapılan iş birliği ile daha yaygın hale geldiğine dikkat çekti. Dr. Akan, “Aile sağlık merkezlerinin yaygınlaşması adına belediyelerimizin desteklerini alıyoruz. Bugün de hayırsever ailemizin desteğiyle beş hekimlik bir sağlık merkezini hayata geçirdik. Bu vesile ile Aslanoba ailesine teşekkür ediyorum ve aile sağlığı merkezimizin mahallemize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.