banner18
Öne Çıkanlar necmiince ORTABAĞLAR manşetx koronavirüs Yapı

Yeni Kaçak Yapılara İmar Barışı Yok

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sign of the City Awards töreninde konuştu. Törende şehircilik ve gayrimenkul sektörü üzerine açıklamalar yaptı. Hilton Bomonti’de yapılan ödül töreninde Sign of the City Awards organizasyonunu ise “Bu yarışmayı düzenleyen başta Demirören Medya grubu olmak üzere tüm jüri üyelerimize, firmalarımıza, mimarlarımıza, markalarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” sözleriyle övdü.

Bakan Kurum, konuşmasında İmar Barışı’nda yapılmaya çalışılan suistimallere değindi. İmar Barışı 31 Aralık 2017 öncesinde yapılan yapıları kapsarken, bu tarihten sonra yapılıp barış kapsamına alınmaya çalışılan yapıların affedilmeyeceğini söyledi. Kurum sözlerine, “Bu yapıların olmasına veya şehirlerin siluetini bozmasına müsaade etmeyeceğiz. 8.5 milyonun üzerinde bir talep geldi. Bu talep karşısında biz de duyarsız kalmadık ve tarihi 31 Aralık 2018’a kadar uzattık” şeklinde devam etti. 

Murat Kurum, bakanlığın diğer projelerinden de söz etti. Hazineye ait arazilerin vatandaş tarafından kiralanmasının önü açıldı. İlk etapta kiralanmış araziler ecrimisil bedeli üzerinin yarısından 10 yıllık bedelle kiralanarak, vatandaşın 10 yılın sonunda bunları satın alabilmesi sağlandı. Bu sayede tarım faaliyetlerinin arttırılması için zemin sağlandı.
İklim değişikliği ve çevre kirliliği problemlerine de değinen Bakan Kurum, bu konuda da eylem planlarının hazır olduğunu söyledi. Katı atık, atık suyu, içme suyu ve kanalizasyon alt yapısı alanında birçok projelerin bulunduğunu ifade etti. “İlk yüz günlük eylem planında 18 ilde 33 bahçe yapıyoruz. İkinci ve üçüncü yüz günlük planlarda her ilimizde en az bir tane olacak şekilde Millet Bahçesi yapacağız” sözleriyle konuşmasını tamamladı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19