banner18
Öne Çıkanlar koronavirüs manşetx necmiince ORTABAĞLAR Yapı

Yabancıya Konut Satışı Azaldı
Tüik 2016 Ekim Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Rapora göre yabancıya konut satışı Ekim’de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,8 azaldı…Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) 2016 Ekim Konut Satış İstatistikleri’ni açıkladı. Rapora göre yabancıya konut satışı düştü. Tüik 2016 Ekim Konut Satış İstatistikleri’ne göre, Yabancılara yapılan konut satışları Eylül’de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,8 azalarak bin 276 oldu.

EN FAZLA SATIŞ ANTALYA’DA


Rapora göre yabancıya konut satışında ilk sırada Antalya yer alıyor. Antalya’da 467 konut satıldı. Antalya’yı ise, 423 konutla İstanbul, 115 konutla Bursa, 87 konutla Trabzon, 74 konut satışı ile Muğla takip etti.

Geçen ay Irak vatandaşları Türkiye'den 257 konut satın aldı. Irak'ı sırasıyla, 159 konut ile Suudi Arabistan, 165 konut ile Kuveyt, 132 Rusya ve 94 konut ile İngiltere izledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19