Öne Çıkanlar TÜRSAB arazi nakliyat Karacabey İnegöl

Türkiye'den ev alan yabancıya Türk vatandaşlığı
Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına ilişkin yeni yönetmelikte değişiklik yapılırken, Bakanlar Kurulu’nca 12.12.2016 tarihinde kararlaştırılan yeni kanun kapsamında ev alan, yatırım yapan, mevduat getiren, istihdam yapan yabancı ülke vatandaşlarına Türk vatandaşlığı verilecek.

İnşaat sektörü temsilcilerini yakından ilgilendiren yeni kanun resmen yürürlüğe girdi. Yeni kanun kapsamında yabancı ülke vatandaşlarına Türk vatandaşlığı verilecek. Yabancı ülke vatandaşları yeni hazırlanan yasa ile bundan böyle belirlenen miktarlarda yatırım yapar veya ev sahibi olursa Türk vatandaşı olabilecek. Konut üreticilerini sevindirecek yasa Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik resmi gazetenin bugünkü sayısında yayımlanarak resmen yürürlüğe girerken, yabancılara tanınacak ayrıcalıklar belirlenmiş oldu.

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan yeni kanun dahilinde,

Ekli, Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'in yürürlüğe konulması, İçişleri Bakanlığının 6/12/2016 tarihli ve 3972 sayılı yazısı üzerine, 59014 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 46. maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 12/12/2016 tarihinde kararlaştırılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Bakanlar Kurulu'nun imzalamasıyla resmen yürürlüğe girdi.
Yeni kanun kapsamında yapılan değişikliklerle, en az 2 milyon Amerikan Doları tutarında sabit sermaye yatırımı gerçekleştiren ve bu durumun Ekonomi Bakanlığı tarafından tespit edilmesiyle, En az 1 Milyon Amerikan Doları tutarında taşınmazı tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın aldığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tespit edilen, en az 100 kişilik istihdam oluşturanların Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit edilenler Türk Vatandaşlığı verileceği kanunla sabitleşti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.