Öne Çıkanlar çalıştay işsizlik teşvik Özdilek AKILLI EV

SELÇUKBEY VE EĞİTİM MAHALLE KONAKLARI GÜN SAYIYOR

MAHALLE KÜLTÜRÜ YILDIRIM’I GELECEĞE TAŞIYACAK

Mahalle kültürünü yaşatacak projelerle ‘İdeal Şehir Yıldırım’ hedefine doğru emin adımlarla ilerlediklerini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mahalle konakları Yıldırımlıların sosyalleşmesine önemli katkıda bulunuyor. Mahalle konaklarında vatandaşlarımıza sunduğumuz eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetlerimizle hemşehrilerimizin yaşamlarına katkı sağlıyoruz. Mahalle konaklarımızın içinde muhtarlığın yanı sıra önemli hizmetler de veriyoruz. Aile sağlık merkezi, okul öncesi eğitim sınıfları, deprem odası gibi oluşumların yanında eğitim salonlarını da bünyesinde barındıran konaklarımız bulunduğu bölgeye artı değer katıyor. Özellikle hizmette öncelik tanıdığımız kadınlarımız meslek edindirme kurslarımızda hobi edinirken aynı zamanda meslek sahibi de oluyorlar. Altın bilezik elde eden kadınlarımız hobilerini kazanca dönüştürerek aile ekonomilerine de katkıda bulunuyor. En temel ihtiyaçların başında gelen sağlık konusunda da, mahalle sakinlerimizin yürüme mesafesinde sağlık hizmetine ulaşması adına konaklarımıza aile sağlığı merkezleri oluşturuyoruz” diye konuştu.

DONANIMLI NESİLLER YETİŞTİRİYORUZ

Toplumların güçlü yapısını muhafaza edebilmelerinin donanımlı nesiller yetiştirerek mümkün olacağını belirten Başkan Edebali, “Bizler de gelecek nesillerimize yaptığımız yatırımlar arasına okul öncesi eğitimi de koyuyoruz. Mahalle konaklarımızda ücretsiz okul öncesi eğitim sınıfları oluşturarak yavrularımıza nitelikli eğitim vermenin yanında geleneklerine, kültürüne değerlerine bağlı nesiller oluşmasına katkıda bulunuyoruz. Bunu yaparken de anneleri unutmuyoruz. Kendisi Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme kursuna giden annelerimizin evlatlarını, aynı mahalle konağında yer alan okul öncesi eğitim sınıfında anne şefkatiyle eğitim veren öğretmenlerimizle geleceğe hazırlıyoruz. Bizim kültürümüzde mahalle, birlik ve beraberliğin yanı sıra dayanışmanın da en önemli simgesidir. Değerlerimize sahip çıkarak mahalle kültürünü yaşatacak projelerimizi hayata geçirmeye azami dikkat gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.