Öne Çıkanlar müstakil TERMACİTY 178 teras kktc

Sektörlerde Büyük Hareketlilik

Son zamanlarda durgunluk yaşayan piyasalarda hareketlenmeler devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı vergi indirimi paketi talebi arttırdı. Ekonominin normalleşmesi ve enflasyonla topyekün mücadele için atılan bu adım hızlı sonuç vermeye başladı. Bunun yanı sıra kurdaki düşüşler ve istikrar eğilimi, güven arttırırken geleceğe dair umutlar da yükseldi. Mağaza ve bayilerdeki müşteri trafiği yüzde 30-40 arasında arttı, satışlar hareket kazandı. 

Paketin içerisinde açıklanan küçük ev aletleri sektöründe de yüzler gülmeye başladı. Fırsatı değerlendirmek isteyen vatandaşlar AVM’lere ve mağazalara akın etti, şu an için satışlar yüzde 10 civarında yükseldi. Konuyla ilgili konuşan Züccaciyeciler Derneği Başkanı İsmail Erdoğan memnuniyetini dile getirdi. Erdoğan, "Özellikle hafta sonu AVM'lerdeki mağazalarda bir önceki haftaya oranla ziyaretçilerimizde yüzde 30 artış oldu, satışlarda ise yüzde 10'luk bir artış gerçekleşti" sözleriyle piyasaların son durumunu özetledi.

GAYRİMENKUL’DE YATIRIMIN TAM ZAMANI

Son gelişmelerle birlikte konut sektöründe de canlanma devam ediyor. KDV ve tapu harcı indiriminin yıl sonuna kadar devam etmesi bunda büyük pay sahibi olurken, ekonomide normalleşmenin sonucu olarak faizlerin yüzde 3’ün altına inmesi güven arttırdı. Konuya ilişkin İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım, "Tarihi kampanyaların getirdiği hareket, KDV ve tapu harcı indirimiyle devam etti. İnşaat maliyetlerinde yaşanan yüzde 50 artış konut fiyatlarına yansıtılmadan satış yapılıyor. Firmaların kendi içindeki kampanyaları da devam ediyor. Şimdi konut almanın tam zamanı" açıklamasını yaptı.

BEYAZ EŞYADA DA SATIŞLAR ARTTI

Beyaz eşya almayı düşünen ancak piyasa şartları dolayısıyla bu alımlarını erteleyen vatandaşların ÖTV indirimleriyle harekete geçmesiyle beyaz eşya sektörü de canlanmaya başladı. Arçelik Genel Müdürü, ÖTV indiriminin etkisiyle ilgili olarak, "1-7 Kasım tarihleri arasında mağazalarımıza giren ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7.6 oranında artış gösterdi" ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.