Öne Çıkanlar KESTEL LİMAN ARTVİN Yol Bursa

Orman yangını kontrol altında

Bursa’da Mudanya İlçesi istikametinde Çağrışan, Göynüklü ve Bademli bölgelerini kapsayan alanda, öğle saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bölgeye gelerek, yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Bölgedeki faaliyetleri hem karadan hem de havadan detaylıca inceleyen Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ekiplerinin seferber olduğu yangın söndürme çalışmalarına, kentin tüm kurum ve kuruluşlarından ekiplerin katıldığını da ifade etti.

Rüzgarın da etkili olduğu yangının kontrol altına alınması noktasında hassasiyetini ortaya koyan Başkan Aktaş, “Yangın yolun her iki tarafından başlamış. Neden ve nasıl çıktığı bilinmiyor. Hem Bursa Büyükşehir Belediyesi hem de Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Buradaki evlere sıçramaması için iş makinelerimizi seferber ettik. Acil müdahale ettik” diye konuştu.

“Yanlış yapan varsa sonucuna katlanır”

Başkan Aktaş, sosyal medyadaki rant iddialarına da “9 ay oldu göreve geleli. Kesinlikle imarla alâkalı dik bir duruş sergilediğimizi herkese hissettirdik. Yanlış yapan var ise sonucuna katlanır” ifadesiyle yanıt verdi.

Bursa Valisi İzzetin Küçük de önce yangın bölgesinde inceleme yaptı ardından 5 helikopter ve 1 uçağın katıldığı söndürme çalışmalarını kriz merkezinden ve havadan takip etti. Vali Küçük, yol kenarında başlayan yangının kozalaklar ve rüzgarın da etkisiyle diğer bölgelere sıçradığını belirterek, “Bölgemizdeki ve çevre illerden gelen ekipler müdahale etti. 6 helikopter ve 1 uçak ise havadan müdahale etti. Sivil savunma ekiplerimiz bölgedeki evlerin boşaltılması için gerekli çalışmayı yaptı. Yangın şu an itibariyle kontrol altına alındı” dedi.

Vali Küçük, çevre illerden de destek geldiğini ifade ederek, yaşam alanlarının tehditten kurtarılması için gereken tüm çalışmanın yapıldığını vurguladı. Can kaybının yaşanmadığı yangında 2 evin çatısının yandığını belirten Küçük, “Büyük geçmiş olsun Bursa’ya, Mudanya’ya… Yanan ağaçların yerine yenisini dikeceğiz. Bize gelen ilk bilgiye göre yangın yol kenarında çıkmış. Daha sonra net bir bilgi paylaşacağız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.