banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

NİTELİKLİ PAZAR YERLERİ YILDIRIM’A DEĞER KATIYOR

 Vatandaşların modern ve sağlıklı koşullarda alışveriş yapmasına imkan tanıyan Yıldırım Belediyesi, son dört buçuk yılda ilçeye 6 kapalı Pazar alanı kazandırdı.

Hizmet Belediyeciliği ile vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Yıldırım Belediyesi, ilçede yapımı tamamlanan ve devam eden kapalı pazar yerleriyle adından sık sık söz ettirmeye devam ediyor. Geride kalan dört buçuk yılda Yiğitler, Temenyeri ve Zümrütevler Mahallelerine kapalı pazar alanları kazandıran Yıldırım Belediyesi, Güllük-Mimarsinan Kapalı Pazar Alanı’nda yüzde 98, Piremir’de yüzde 70, Millet Mahallesi’nde ki pazar yerinde ise yüzde 5’lik seviyeye ulaştı. Pazar kurulmadığı günlerde otopark olarak hizmet verecek tesislerin bünyelerinde, sosyal tesis, ticaret alanları, satış birimleri, teknik birimler, çay ocağı, zabıta güvenlik noktası, bebek bakım odası, abdesthane, engelli tuvaletleri, asansör ve mescit gibi birimler bulunacak. 

‘PAZAR YERLERİNİ MODERN ALANLARA TAŞIYORUZ’

Yıldırım'ı ancak vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vererek ideal ve yaşanabilir bir şehir konumuna getirebileceklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Pazar alanları, en az yeşil alanlar, parklar, ticari alanlar ve spor alanları kadar şehrin bütünlüğünü sağlayan önemli mekanlar. Bizde bu düşünce ile pazar yerlerini cadde ve sokaklardan daha modern alanlara taşıyoruz. Vatandaşlarımızın ve pazarcı esnafımızın daha iyi şartlarda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla ilçemize yeni kapalı pazar yerleri kazandırıyoruz. Mahallelerimizin yapısına ve ihtiyacına göre planladığımız otoparktan yaşam alanına, sosyal ve kültürel tesislerden spor alanlarına, tarihi mirastan kültür sanata ve eğitime kadar, hayatın her alanındaki yatırımlarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.

ÖZGÜN MİMARİ TASARIMLAR

Özgün mimarisi ve çok amaçlı yapısı ile hem otopark hem de pazar alanı olarak hizmet verecek tesislerde vatandaşlara rahat, temiz ve sağlıklı koşullarda alış veriş imkanı sağladıklarını belirten Başkan Edebali, “İlçeye kazandırılan ve yapımına devam edilen kapalı pazar yerleri ile hem bölge insanımıza rahat nefes aldırıyoruz hem de sosyal hayattaki değişimi gerçekleştirerek mahallemizin değerine artı değer katıyoruz. Kentsel dönüşüm ile çehresi değişecek şehrimiz, sadece konutlarıyla değil sosyal yaşam alanlarıyla da vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğuna katkı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19