banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

NECMİ İNCE YAZDI;KİM BU FOTOĞRAFDAKİ KADIN ?(II)

İki kişinin bildiği sır değildir!

Öncelikle bugünkü yazıma geçmeden, bazı konulara açıklama getirmek istiyorum.

Yaklaşık 2 yıldır özellikle Bursa medyasında, hiç bir şeyin eskisi gibi olmayacağını yazıyorum. Ve aradan geçen bu kadar zamandan sonra, dediklerim gerçekleşmeye başladı.

Hamd  olsun...

Artık dünya genelinde bile medya kuruluşlarının çokta önemi kalmadı.

Ülkemiz ve Bursa'mızda da durum farksız.

Artık internet haberciliği ile istediğiniz konuyu gündem yapabiliyorsunuz.

Artık bir gazeteci kendi haber sitesinde yazdığı yazılar ve yaptığı internet televizyonu programları ile kurumsal medya firmalarını bile geride bırakabiliyor.

Elinde bilgi gücü olan gazeteciler artık kimseye muhtaç değil.

Bunları neden yazdım, artık Bursa’da, kartelci medya dönemi bitmiş oldu.

Artık her gazetecinin kendince bir güç olduğu gerçeğini görüyoruz.

Dün yazdığım köşe yazısından sonra bugün de telefonlarım susmadı. Arayanlar arasında gazeteci arkadaşlarımda vardı.

Dün yazdığım 'Büyükşehirde Skandalla Bitmiyor' yazısında gündeme getirdiğim, Bursa Büyükşehir Belediye eski danışmanı Mehmet Odabaşı'da bana direk ulaşmak yerine sosyal medyadan yazarak cevap verme tercihinde bulundu.

Gerçi bu konularda biraz acemi olsa gerekir ki,  hakkında yazdığım yazının, itiraz ettiği bölümlerini cevaplamak için bize ulaşabilirdi.

Bana sosyal medyadan yazdığı yazıyı aynen sizlere aktarıyorum ''Yazdığınız yazının tek bir doğru bir satırı yok. Tanımadığınız birisi hakkında bu kadar kolay kara çalamazsınız. Hukuki olarak hakkımı arayacağım.Adalet önünde karşılaşmak ve tanışma üzere..'' dedi.

Gerçi bu aralar moda oldu, birisi hakkında olumsuz bir şey yazıldığında, hemen mahkemeye başvurma hastalığı başladı.

Sıkıntı yok ben buradayım. Madem size haksızlık yapılıyor sizde cevap hakkınızı kullanın ve sorulara cevap verin.

Neden kaçıyorsunuz ki?

Onu da anlamakta zorlanıyorum...

Bu noktada yine İNCE MEDYA GRUP bünyesinde faaliyet gösteren Manşetx Haber Sitesi’nde yayınlanan ''FOTOĞRAFTAKİ KADIN KİM?'' haberi sonrasında da, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın Avukatı Kürşat Ergün’ün talebi ile bu haberin erişimine, Bursa 3. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından durdurma kararı alındı.

Bu yaşanan süreç sonrasında yangından mal kaçırırcasına, birilerinin sanki servis ettiği yazıyı Lodos Haber sitesinde ''Başkan Aktaş'ın hukuk zaferi!'' başlığı ile yayınlatarak bana direkt mesaj göndermiş oldular.

Gerçi bu konu ile ilgili, bu haber sitesinin sahibi Özlem Buğday hanımefendi ile ilgili sorular sordum ama kendisinden hala cevap alamadım.

Yetmedi geçtiğimiz günlerde de, Nejla (Semra) adında bir ablamız da, erişim kararı alınan haberin, haber sitemizden kaldırılmadığını yazarak gündeme getirmeye çalıştı. Hâlbuki, yazının yayından kalktığından haberi yoktu.

Aslında bu haberler ile ilgi bizler, hem haber sitemizde, hem de ManşetX Gazetemizde konuyu çokta net bir şekilde ifade etmiştik.

Bilmeyenler için bir kez daha izah edeyim...

''Esrarengiz haber’’ sonrası ilginç gelişmeler...

02.05.2020 Tarihinde Uludağ Medya Haber Sitesinde, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş hakkında esrarengiz bir haber yayınlandı. Bir yurtdışı gezisinde çekildiği öğrenilen fotoğrafa yer verilen haberde, o dönem İnegöl Belediye Başkanı olan Alinur Aktaş, bir kadının fotoğrafını çekerken görülüyordu.

‘’FOTOĞRAFTAKİ KADIN KİM?’’ diye sorulan haberde, söz konusu kadının Başkan Alinur Aktaş'la gayrimeşru bir gönül ilişkisi olduğu ima ediliyordu.

Yine bu haberler konuşulurken, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanının eski danışmanı Kenan Kibar’ın kankası, Bursa'da Meydan Gazetesinin İmtiyaz Sahibi  Ercan Akyıldız'ın, iddialara göre tetikçilik yapmak için kurduğu www.uludagmedya.com 'da bu esrarengiz haberin çıkması da oldukça manidardı.

Çünkü bu haber, Kenan Kibar’ının görevden alınması sonrası, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a karşı bir salvo hareketi olarak yorumlanmıştı.

Haber yayınlandıktan ve Bursa'da ses getirdikten sonra, Uludağ Medyanın internet sitesi ilginç bir şekilde erişime kapandı. Bu kapanmanın dışarıdan bir müdahale ile mi olduğu yoksa haberler ve karlı anlaşmalar konusunda uzman olan Ercan Akyıldız'ın yine karlı bir anlaşması sonucumu kapandığı kulislerde merak edilen konuların başında geliyor.

Yine bu sıra dışı haber çıktıktan sonra bu siteyi En Bursa'nın satın aldığı ve sonrasında neler yaşandığı da merak konusu olarak yerinde duruyor.

‘’Zaten yeni bir anlaşma olup olmadığının, kokusunun da yakında çıkacak gibi durduğunu.''yazmıştım.

Hatta, Uludağ Medya haber sitesinin akıbeti ile ilgili bilgi ve belgeleri, ne Kenan Kibar’ın, ne de Ercan Akyıldız'ın hala açıklamamasının da akıllarda soru işareti uyandırdığını iletelim.

Zaten bu yazı ile ilgili Google’a 'Fotoğraftaki Kadın Kim ?'' diye yazdığında karşınıza 02.05.2020 tarihli Uludağ Medya haber sitesinin linki çıkıyor.

Linke tıkladığınızda sitenin açılmadığını görüyorsunuz.


Bende bu haberi görür görmez o gün sosyal medyada (Twitter'da) payalaşmıştım.
Tarih ve saat ordada yazmaktadır.

Şimdi bu haberler ile ilgili rahatsız olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın avukatının mahkemeye yapmış olduğu savunmasını da aynen sizlere aktarıyorum; ''Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın kişilik haklarına saldırılan haberin kaynağı olarak, bir süre önce yayınına ara veren uludagmedya.com sitesi kaynak gösterildi.

Yayınına ara veren bu sitesinin ise kaynak olarak kime ait olduğu bilinmeyen ve bir dönem Alinur Aktaş hakkında çok sayıda asılsız paylaşım yapan daha sonra kapanan bir sosyal medya hesabı kaynak gösteriliyordu.  Sağlam bir kaynağa dayandırılmayan yüzlerin tanınmadığı, montaj olup olmadığı tartışmalı siyah-beyaz bir fotoğraf ile de görsel destek sunulmaya çalışılıyordu.'' denilmiş.

Şimdi Başkan Alinur Aktaş bu haberle ilgili neden kamuoyuna açıklama yapmadı da, mahkeme yolu ile bu haberi kapattırma ihtiyacında bulundu?

Madem bu fotoğraf montaj veya haberlerde asılsız, neden bu haberi acilen kaldırma ihtiyacında bulundunuz?

Peki, siz bu fotoğraftaki hanımefendi ile olan fotoğrafı( ki bizde adı, soyadı, yaptığı işi, adresi (Slayt Turizm) her şeyi mevcut). Montaj diyorsanız yanındaki kişiler de mi montaj acaba?

Hatta bir bilgi daha vereyim bu hanımefendiye İnegöl Belediye Başkanı olduğu dönemde de ve şimdi de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak işler verildiğinin de iddia edildiğini aktaralım.

O zaman Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a başka bir soru daha sormak durumunda kalıyoruz.

Şimdi bu fotoğraf çekilirken yanınızdaki kişilerden birisi olan İyi Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir bu fotoğrafın doğru olduğunu ve montaj olmadığını söylerse ne yapacaksınız?

Düşünmek bile istemiyorum ama koskoca Bursa Belediye Başkanı bu konuyla ilgili yalan beyanda bulunmamıştır herhalde. Yoksa bu hareket, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a yakışmaz!

Şimdi gelelim yazımızın sonuna...

Yine bu Fotoğraftaki Kadınla ilgili yine zamanında enteresan olaylar yaşandığını da aktaralım.

Hatta bu konular o dönem İnegöl Medyasında da gündem olmuş.

Olayın çok kısa özeti ise, 6-19 Nisan 2015 tarihleri arasında İtalya`nın Milano kentinde düzenlenen I Saloni 2015 Mobilya Fuarı’nın dönüşünde uçakta İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir işadamı arasında büyük kavga yaşandığı yazılmıştı.

Bu yazdığım konu ile ilgili de,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kalkıp böyle bir olay yaşanmadı diye bu yazıyı durdurma kararı aldırtmaz herhalde.

Çünkü olayı yaşayan İnegöllü bazı iş adamlarından konunun teyidini aldığımı ifade deyim.

İsimlerini de gerekirse tek tek yazarım...

Ben bu konuyu ve İnegöl’de bir zamanlar sosyal medyada da gündem olan ''Fethi Vacip'' ile ilgilide önemli konuları Bursalı okurlarımıza aktarmaya devam edeceğim.

Yine ilerideki günlerde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan önemli konuları sizlere aktarmaya devam edeceğim.

Bizi izlemeye devam edin.

Selam ve Dua ile.

Not:İki bayramı yaşadığımız bu özel  günde, başta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı kutlar, ve İslam Aleminin mübarek Kadir Gecesi'nin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19