banner18
Öne Çıkanlar 46 karne 12 kent Bursa

Markalı konutların yüzde 18’i yabancıya satıldı

REIDIN ve GYODER işbirliği ile aylık olarak hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi’nin Eylül ayı sonuçları belli oldu. Buna göre satışı gerçekleşen konut sayısındaki yabancı oranı, son 2 yıldaki en yüksek seviyeye ulaştı. 

Eylül ayı Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre Eylül ayında satılan her 100 konuttan 18’i yabancı yatırımcıya yapıldı. Böylece satışlardaki yabancı yatırımcı oranı endeksi tarihindeki en büyük sıçramalardan birini yaparak yüzde 18’e ulaştı. 

Yabancı yatırımcıların en çok satın aldığı konut tipi ise yüzde 34’lük oranla 2+1 konutlar oldu. Bu tip konutları yüzde 25 ile 3+1 konutlar, yüzde 20 ile 1+1 ve 4+1 konutlar takip etti. 

Son 6 aylık ortalamaya bakıldığında ise yabancıya yapılan satış miktarı, toplam satışların yüzde 11’ini teşkil etti. Bu rakam Mayıs ayında yüzde 7, Haziran ayında yüzde 10, Temmuz ayında yüzde 9 ve Ağustos ayında yüzde 11 olarak kaydedildi. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19