Öne Çıkanlar MALZEME Anıl işyeri ruam gayrımenkul

Markalı Konut Projelerinde Stok Erime Hızı Geriledi

REIDIN Genel Müdürü Alp Çapa ise REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi Nisan 2020 sonuçları hakkında şunları söyledi: “Nisan ayında bir önceki aya göre %0.15, geçen yılın aynı dönemine göre ise %5.09 oranında artış gerçekleşti. Markalı konut projeleri kapsamında yabancı yatırımcılara yapılan satışların oranı Nisan ayında %4.78 seviyesine geriledi. Bu satışlarda %61.11’lik tercih oranı 2+1 özellikteki konutların öne çıktığı görülmektedir. Nisan ayında %1.81 olarak kaydedilen stok erime hızı ise son 10 ayın en düşük seviyesinde gerçekleşti.”

Yabancıya satış oranı %4.78

Nisan ayında markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların %4.78’lik (son 6 aylık ortalama %8) kısmının yabancı yatırımcılara yapıldığı gözlendi. Bu satışlarda %61.11 oranında 2+1 özellikteki konutlar tercih edildi.

Peşinat ve banka kredisi kullanımında artış

Markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranları incelendiğinde, nisan ayında peşinat kullanım oranı %45.52, banka kredisi kullanım oranı %27.19 ve senet kullanım oranı %27.29 olarak gerçekleşti. Mart ayında peşinat kullanımı %43,44, banka kredisi kullanımı %26,17, senet kullanımı %30,39 seviyesinde gerçekleşmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.