Öne Çıkanlar Düşük MAHALLE gatrımenkul şıklık metrekare

KESTEL HASTANESİNE KAVUŞTU

Sağlık Bakanlığı tarafından temeli 2016 yılı Nisan Ayı’nda atılan Kestel Devlet Hastanesi için açılış töreni düzenlendi. Törene Bursa Valisi Yakup Canpolat, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Efkan Ala, Mustafa Esgin, Zafer Işık, Refik Özen, Vildan Yılmaz Gürel, Atilla Ödünç  ile Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Bursa Valisi Yakup Canpolat, son 15 yılda sağlık alanında büyük yol kat edildiğini ve önemli yatırımlar gerçekleştirildiğini dile getirdi. Ülkenin her köşesine ulaşan bu yatırımlardan Bursa’nın da payını aldığını belirten Vali Canpolat, “Kestel’de 63 milyon TL’ye mal olan, toplamda 150 yatak kapasiteli modern cihazlarla donatılmış, bir hastanede olması gereken her türlü imkânın çoğunu bünyesinde barındıran hastanemiz, 27 bin metrekare kapalı alanıyla ilimiz için önemli bir değer haline gelmiştir. Bu değeri ilçemize kazandırmada emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

17 Yılda 64 Sağlık Tesisi

Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ise, “2002 yılından bu yana 64 sağlık tesisini Bursa’ya kazandırdık. Bir taraftan yatırımları kazandırırken bir taraftan da nitelikli sağlık hizmetlerini sunabilmek için bu hastanelerimizi en iyi teçhizatlar ile donatarak, milletimizin buralardan en güzel şekilde istifade etmelerini sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kendi İlçelerinde Hizmet Alacaklar

Kestel’de yaşayan vatandaşların ilçede önceden hastane bulunmadığından sağlık hizmeti almak için başka ilçelere gitmek zorunda kaldığını vurgulayan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, “Temelini Nisan 2016’da attığımız ve açılışını bugün gerçekleştireceğimiz Kestel Devlet Hastanemiz 23 bin metrekare alana inşa edilmiş olup, toplamda 150 yatak kapasitesine sahiptir. Hastanemiz içerisinde 40 poliklinik, 6 ameliyat odası ve 20 yoğun bakım ünitesi yer almaktadır. Travma ağırlıklı hizmet verecek olan hastanemizin hizmete girmesiyle artık Kestelli vatandaşlarımız, başka hastanelere gitmeden kendi ilçelerinde uluslararası nitelikte tedavi hizmeti alacaklardır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından kesilen kurdele ile hastane vatandaşların hizmetine sunuldu. Törende ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından Bursa’ya gönderilen 4 ambulans da kesilen kurdele ile hizmete girdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.