Öne Çıkanlar MALZEME Anıl işyeri ruam gayrımenkul

KESTEL DEVLET HASTANESİ HASTA KABULÜNE BAŞLADI!

Ankara yolu üzerinde bulunan ve yoğun bakım dâhil 150 yatak kapasiteli olarak inşa edilen Kestel Devlet Hastanesi’nin; dâhiliye, ortopedi, cildiye, kadın doğum, çocuk hastalıkları, genel cerrahi, fizik tedavi ve üroloji poliklinikleri ile acil servis bölümü hasta kabulüne başladı. Yaklaşık 23 bin metrekare alana inşa edilen hastanede, 6 ameliyathane, 3 doğum salonu, 14 diyaliz salonu bulunurken, hastanede; kadroların tamamlanması ile tam kapasite hizmet verilmeye başlanacak.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, hâlihazırda 8 poliklinik ve acil servis bölümü ile aktif olarak hizmet verildiğini söyledi. Hastaneye günlük ortalama 450-500 muayene başvurusu olduğunu vurgulayan Dr. Akan, “Göz hastalıkları ve diş polikliniği de kısa süre içerisinde hasta kabulüne başlayacak. Ayrıca ameliyathane, yoğun bakım ve yataklı servislerin açılması için çalışmalarımız sürüyor”  dedi.

Kendi İlçelerinde Hizmet Alacaklar

Hastanenin Bursa için stratejik açıdan oldukça önemli bir konumda yer aldığını ifade eden Dr. Akan, “Hastanemiz yatak sayısı bakımından kentin doğu kesiminde bulunan en büyük hastanelerden biri konumunda yer alıyor. Bu modern tesis ile birlikte artık Kestelli vatandaşlarımız kendi ilçelerinde tedavi olabilecek. Ayrıca Yıldırım ve Gürsu’nun doğu mahallelerindeki vatandaşlarımız da buradan faydalanacağı için bu ilçelerdeki hasta yükü de önemli ölçüde hafiflemiş olacak. Sağlık Müdürlüğü olarak planlamalarımızı yaptık. Tüm birimleri kısa bir süre içerisinde burada toparlayıp bir bütün olarak hizmet vereceğiz” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.