banner18
Öne Çıkanlar necmiince ORTABAĞLAR manşetx koronavirüs Yapı

KDV İndirimi konut alıcılarını rahatlatacak
Konut sektörünün üzerindeki ağır vergi yükleri hem alıcılar hem de üreticiler için sorun teşkil ediyor. Bu yüzden hem alıcılar hem de üreticiler her dönem bir KDV indirimi beklentisi içerisine giriyor. Bununla beraber yüksek oranlar tüketiciyi korkutuyor ve tüketici alım yönünde hareket edemiyor. Yeni düzenleme ile hem konut üreticileri hem de konut alıcıları rahatlayacak ve konut satışlarındaki hareketlilik artacak.

Konut satış sözleşmelerinde yüzde 1 olan damga vergisinin sıfıra indirilmesi sektör için çok önemli bir uygulama olacak. Yapılan bu indirim, direkt konut fiyatlarına yansıtılabilecek. Düzenleme yeni satışa sunulacak konutlara yüzde 10’luk bir indirim olarak yansıyacak. En önemlisi vadelerin 20 yıla uzatılmasıyla sektörde yaşanan hareketlilik, damga vergisinin yüzde sıfıra indirilmesiyle ciddi bir ivme kazanacak.

Konut teslimlerinde yüzde 18’lik vergiyi yüzde 8’e düşüren KDV indirim süresinin, Eylül ayına kadar uzatılması sektörün canlanması için atılan çok büyük bir adım olarak görülüyor. Metrekare vergi değeri 500 TL – bin TL arasında olan konutlardaki KDV oranının yüzde 8’e indirilmesi ise, kapsamı ve süresi daraltılmış olsa da hem üreticileri hem de tüketicileri rahatlatan bir uygulama olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19