Öne Çıkanlar çalıştay işsizlik Hatay Kumluda 303 ve Arsuzda 1186 deprem konutu inşa ediliyor Hatay Payastaki deprem konutları şubatta teslim edilecek Konut satışları azaldı

Kapadokya’da Kaçak Yapılar Yıkılıyor

Son zamanlarda bölgenin güzelliğini bozan kaçak yapılar gündeme gelmişti. Bakan Kurum’un gerekenin yapılacağı açıklamasından sonra harekete geçildi. Nevşehir ilinde bulunan Kapadokya bölgesinde kaçak yapılar bir bir yıkılıyor.
Milyonlarca kaçak, imara aykırı, konut, işyeri, turizm alanları,sanayi kuruluşlarını kapsayan İmar Barışı süreci geçtiğimiz ay sonu 31 Aralık tarihine kadar uzatılmıştı. İmar Barışı 31 Aralık 2017 öncesi yapılan binaları kapsarken, imar barış sürecini suistimal etmek isteyenlerin bu tarihten sonra hızlıca yaptıkları kaçak yapılar Kapadokya’da gündem olmuştu. 

UNESCO’nun dünya miras listesinde bulunan Peribacaları’na devlet sahip çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bu konuyla ilgili sert çıkış yaptı. Bakan Kurum, “Çok yakından takip ediyorum, savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Hepsini yıkacağız" demişti.

Bu açıklamanın ardından harekete geçildi. 31 Aralık 2017 sonrasında yapılan yapılar tespit edilmeye başlandı. Tespit edilen yapıların yıkım işlemleri hareket kazandı. Jandarma ekipleri eşliğinde yıkım ekipleri Kapadokya’yı kaçak binalardan arındırmaya başladı.

Kısa süre içerisinde kaçak olan bütün yapıların yıkılacağı belirtilirken, gelişen süreçte hiçbir şekilde kaçak yapılaşmaya izin verilmeyecek. UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’nde olduğu için oldukça önemli bir bölge olan Kapadokya her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Türkiye’nin tanıtımı ve turizm gelirleri açısından önemli yer tutan Kapadokya’nın doğal güzelliğinin korunması büyük önem arz ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.