Öne Çıkanlar KESTEL ARTVİN LİMAN Yol Bursa

İZNİK KIRSALI ALIM MERKEZLERİ İLE BULUŞTU

7 merkez mahallenin yanı sıra 39 taşra mahalleyi de eserler ile buluşturan İznik Belediyesi bu mahallelerde hayata geçirdiği eserler ile Kırsalda Kalkınmayı öncelikli hedefleri arasına koymuş durumda. Bu kapsamda inşa edilen Yaş Sebze ve Meyve Alım Merkezleri bu eserlerin en güzel örneği.

İznik’e bağlı Kaynarca Mahallesi’nde inşa edilen Yaş Sebze ve Meyve Alım Merkezi 390 metre kare kapalı alanda 6 bölümden oluşuyor. Mahmudiye Mahallesi’nde inşa edilen Yaş Sebze ve Meyve Alım Merkezi 350 metrekare kapalı alan üzerinde 5 bölümden oluşurken aynı şekilde Tacir Mahallesi’nde inşa edilen Yaş Sebze ve Meyve Alım Merkezi 10 bin metre kare alan üzerinde 8 bölümden inşa edilmiştir. Bunların yanı sıra Şerefiye, Çakırca ve Elbeyli mahallelerinde de Zeytin Alım Merkezleri inşa edilerek İznikli üreticilerin hizmetine sunulmuştur.

Öncelikli hedeflerinin arasında tarımı ve çiftçiyi geliştirmek olduğunu dile getiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, yaptığı açıklamada “2019 sezonunun tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bölgenin en iyi zeytinlerinin, en iyi sebze ve meyvelerinin yetiştiği ve ilçemizin ekonomisine de büyük bir girdi sağlayan tarım halkımızın çoğunluğunun da geçim kaynağı. Bizler de bunun öneminin farkında olarak kırsal kalkınmaya ve çiftçimize yönelik yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Birçok nokta da hayata geçirdiğimiz Sebze ve Meyve Alım Merkezleri, Zeytin Alım Merkezleri, depolama alanları, sulama depoları çiftçilerimize kolaylıklar sağlıyor. Kaynarca, Mahmudiye ve Tacir Mahallelerimiz de hayata geçirdiğimiz Sebze ve Meyve Alım Merkezlerinde tüccar ve üreticilerimizi merkezinde bir araya getirdik. Aynı şekilde Şerefiye, Çakırca ve Elbeyli mahallelerinde hayata geçirdiğimiz Zeytin Alım Merkezlerinde üreticilerimiz zeytinlerini yerinde Marmarabirlik ile buluşturma fırsatı yakalıyor. Yaptığımız çalışmaların çiftçilerimize sağladığı fayda bizlerin en büyük mutluluğu. Rabbim 2019 üretim sezonunda tüm üreticilerimize bol ve bereketli 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.