Öne Çıkanlar İnşaat EİG gıda gölbaşı çanakkale

İSTALBUL'DA 1 EVE KARŞILIK BİLECİK'TE 3 EV

Marmara Bölgesi'nde yer alan illerin ortalama konut fiyatları arasındaki büyük fark dikkat çekiyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre İstanbul'da 100 metrekarelik bir konutun ortalama azami fiyatına karşılık Bilecik'ten 3 ev satın alınabiliyor. İstanbul'da 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatı 299.957 TL ile 499.900 TL arasındayken, Bilecik'te konut fiyatları 90.086 TL ile 150.100 TL arasında değişiyor. 

 
Türkiye'nin nüfusu en kalabalık bölgesi olan Marmara Bölgesi'ndeki illerde, ortalama konut fiyatları arasında görülen uçurum dudak uçuklatıyor. “Emlak. Bilgi. Güven.” sloganıyla yola çıkan gayrimenkul bilgi ve pazarlama platformu Zingat.com'un paylaştığı Bölge Raporu verileri, bu çarpıcı farkı gözler önüne serdi.
 
İstanbul zirvedeki yerini koruyor
Platformun verilerine göre, 100 metrekarelik bir konutun ortalama asgari ve azami fiyatı değerlendirildiğinde İstanbul Marmara Bölgesi'ndeki en yüksek konut fiyatlarına sahip olmasıyla yine şaşırtmazken, İstanbul'da 100 metrekarelik bir konutun ortalama azami fiyatına karşılık Bilecik'ten 3 evin satın alınabileceği bilgisine ulaşılıyor. Bölge Raporu incelendiğinde; İstanbul'da 100 metrekarelik bir konutun ortalama fiyatının 299.957 TL ile 499.900 TL arasında olduğu, Bilecik'teki konut fiyatlarının ise 90.086 TL ile 150.100 TL arasında değiştiği görülüyor.
 
Platformun paylaştığı temmuz ayı verilerine göre, Marmara Bölgesi'nde en fazla konut aranan şehirler ise sırasıyla şöyle: İstanbul, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Çanakkale, Yalova, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Bilecik.
 
Editöre not: Bu basın bülteni, Zingat.com Bölge Raporu temmuz ayı verilerine göre hazırlanmıştır. Bölge ortalaması ise 100 m2'lik daire için hesaplanmıştır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.