banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

HUZURUN SAĞLANDIĞI ŞIRNAK'TA TURİZM CANLANIYOR

Şırnak'ta terör saldırıları nedeniyle sekteye uğrayan turizm, sağlanan huzur ve güven ile yeniden canlanmaya başladı.

Terörün neden olduğu mağduriyetin devlet desteğiyle giderilmesi, yaraların sarılması için çalışmaların sürdüğü Şırnak'ta huzur iklimi meyvelerini vermeye başladı.

Tarihi ve kültürel varlıkları, zengin mutfağı, misafirperverliği yıllarca terörün gölgesinde kalan Şırnak'ın kavuştuğu huzurla turizm destinasyonunda hak ettiği yeri alması için çalışmalar hız kazandı.

Güven ortamını fırsat bilen Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) öncülüğünde, farklı bölgelerden Şırnak'a gelen acente temsilcileri ilin tarihi ve kültürel potansiyelini yerinde inceledi.

Merkez ile Cizre, İdil ve Güçlükonak ilçelerindeki tarihi ve kültürel mekanları ziyaret eden sektör temsilcileri kentteki turizm potansiyelini harekete geçirmeyi, ilin iç turizm destinasyonuna dahil edilmesini hedefliyor.

"İç turizm destinasyonuna buraların da eklendiğini göreceğiz"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Bilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 76 acente ile Şırnak'taki tarihi ve kültürel mekanları gezme fırsatı bulduklarını söyledi.

Kente geldikten sonra turizm açısından tahminlerinin üstünde bir atmosferle karşılaştıklarını anlatan Bilir, şöyle konuştu:

"Bölgemizin turizm destinasyonu Mardin'de bitiyordu. Bunun nedeni ise bölgede yaşanan terör saldırılarıydı.Tanıtım eksikliği de var kuşkusuz ama artık bölgede sağlanan huzurla bunu telafi edeceğiz inşallah. Bundan sonra iç turizm destinasyonuna buraların da eklendiğini göreceğiz."

Bir adım atıldığını, bunun da önem arz ettiğini vurgulayan Bilir, bölgeye her zaman ilgilerinin bulunduğunu, son zamanlarda yaşanan huzur ortamının da bunda önemli bir etken olduğunu aktardı.

"İstanbul ne ise Şırnak da o denli güvenli"

TÜRSAB Şırnak Şube Başkanı Mehmet Erdem, Şırnak ve ilçelerine turizm acentelerinin tur programlarında yer vermesinin çok önemli bir adım olacağını söyledi.

Bölge adına en sevindirici olanın kentte güvenlik sorununun bulunmaması olduğunu aktaran Erdem, "Bugün İstanbul, İzmir ne ise Şırnak da o denli güvenli bir bölge." ifadesini kullandı. Erdem, bunun turizme hizmet edecek paydaşların, bölge esnafının ve yöre halkının özlemle beklediği bir gelişme olduğuna işaret etti.

İstanbul'da seyahat acentesi bulunan Didem Kaçmaz, kenti tanımaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaçmaz, "Bölgenin tarihi ve kültür mozaiğinden çok etkilendim. Buradaki insanların farklı kültürlere ve dillere sahip olmasına rağmen birlikte yaşamaları çok takdire şayan. İnşallah düzenleyeceğimiz turlarla insanların bu güzellikleri görmesini sağlayacağız." diye konuştu.

Cizre Sanayi Ticaret Odası Başkanı Salih Sefinç, Şırnak'ın tarihi ve kültürel anlamda bakir bir bölge olduğunu dile getirerek, bölgeyi turizme kazandırmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Şırnak'ın yıllarca terörle anıldığını vurgulayan Sefinç, oda olarak ilçeyi "turizm şehri" haline getirmek için çalışmaları sürdürdüklerini aktardı.

"2020 yılı için şimdiden 'tur rotasyonu oluşturalım' diyen var"

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Dr. Öğretim Üyesi Sedat Çelik, kavuştuğu huzurla ilde yatırım ve tanıtımla önemli oranda turist artışı sağlanacağını belirtti.

Farklı bölgelerden kente talep gelmeye başladığına işaret eden Çelik, eylül ve ekim ayı için program talep eden acentelerin, tur operatörlerinin bulunduğunu belirtti.

Çelik, "2020 yılı için şimdiden 'tur rotasyonu oluşturalım' diyen var. Özelikle 'Botan bölge turu yapmak istiyoruz.' diyen tur operatörleri var." ifadelerini kullandı.

Bölgenin kalkınması için turizmin önemli bir sektör olduğuna dikkati çeken Çelik, "Yaşanan huzur ikliminin ardından tarihi ve kültürel zenginliklerimizi görmek isteyen yerli yabancı turistleri bekliyoruz." şeklinde konuştu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19