Öne Çıkanlar TÜRSAB arazi Karacabey nakliyat İnegöl

ÇİN’E ELEKTRONİK ÜRÜN SATAN ELEKTRA ELEKTRONİK HEDEFİNE AMERİKA’YI DA ALDI

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, 6 kıtada 60 ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiriyor. Çin’e elektronik ürün satmayı başarabilen nadir Türk firmaları arasında yer alan Elektra Elektronik’in Çin’de ofisi de bulunuyor. Almanya Köln merkezli Elektra Power Quality adlı şirketi vasıtasıyla Almanya pazarında da yer alan Elektra Elektronik, mevcut fabrikasının kapasitesini iki katına çıkaracak yatırımın ardından ihracat pazarlarına Amerika’yı da eklemeyi planlıyor. Bu hedef doğrultusunda Amerika’da da ofis kuran Elektra Elektronik, Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firma konumunda. Bugün itibariyle yüzde 50 olan toplam ihracat oranını 2020 yılında yüzde 70’e çıkarmayı hedefleyen Elektra Elektronik, dünya markası olma yolunda ilerliyor.

Türkiye’de ve dünya genelinde inşaat, raylı sistemler, elektrik, elektronik, otomasyon, robotik, ve denizcilik gibi pek çok farklı sektörde ileri teknoloji ürünleriyle öne çıkan Elektra Elektronik, ürünlerini transformatörler, reaktörler ve elektronik ürünler olmak üzere üç grupta topluyor. İstanbul Esenyurt’taki fabrikasından Çin, İspanya, Almanya, Fransa, Yeni Zelanda, Afrika, Ortadoğu ve Güney Amerika ülkeleri başta olmak üzere 60 ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştirdiklerini belirten Elektra Elektronik Genel Müdürü Emin Armağan Şakar, markanın cirosunun yüzde 50’sinin iç pazar, yüzde 50’sinin ise ihracattan oluştuğunu ifade etti. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin hızlı bir ivmeyle artmasıyla birlikte 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan ettiklerini açıklayan Şakar, bu kapsamda İstanbul Esenyurt’ta faaliyet gösteren fabrikalarının kapasitesini iki katına çıkararak 10 bin metrekareye ulaştıracak yatırım için çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Fabrikadaki büyüme ve yenileme çalışmalarını 2019 yılı sonunda tamamlamayı hedeflendiklerini söyleyen Şakar, 2020’de ihracat oranını yüzde 70’e çıkararak yüzde 10 ila 15 arasında büyüme öngördüklerini kaydetti.

Çin ve Amerika’da ofisi var

Türkiye’nin yanı sıra Çin’de ve Amerika’da da ofisi bulunanElektra Elektronik’in Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip tek firma olduğunun altını çizen Şakar; “Elektra Elektronik olarak yeni yatırımımızla birlikte ihracat pazarlarımıza Amerika’yı da eklemeyi planlıyoruz. Hali hazırda Amerika’da ve Çin’de ofisimiz de bulunuyor. İhracatımızın yüzde 20’sini ağırlıklı olarak trafo ve harmonik filtre ürünleriyle Çin’e gerçekleştiriyoruz. Avrupa standartlarına uyumlu bu ürünlerimizi kullanarak geliştirdikleri sistemleri Avrupa’ya ihraç etmek isteyen Çinli firmalardan yoğun ilgi görüyoruz” dedi.

Almanya’da da şirketi var

Elektra Elektronik’in ihracatının yüzde 40’ını Avrupa’ya gerçekleştirdiğini ifade eden Şakar; “Almanya Köln merkezli Elektra Power Quality adlı şirketimizle Almanya pazarında da yer alıyoruz. Bu şirket markamızın yurt dışına yönelik ticari faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak önemli bir yatırım olarak öne çıkıyor. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda şirketimiz yurt dışındaki güçlü operasyonları ile dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerliyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.