Öne Çıkanlar işsizlik çalıştay teşvik Özdilek TÜRSAB

BÜYÜKORHAN AKTAŞ BARAJI ÇİFTÇİLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Bursa ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Bursa ilimizde nasibini aldı.

SharetoFacebookSharetoTwitterSharetoGoogle+Shareto Diğer1

Bursa Büyükorhan Aktaş Barajı ile Aktaş Köyüne ait tarım arazilerinden 1.110 dekarlık kısmının sulanmasının sağladığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Büyükorhan Aktaş Barajının temelden yüksekliği 38 metre olup 453.000 m³  su biriktirme hacmine sahiptir.

Proje sahasında bölgenin ekonomik potansiyelini hayvancılık, tarım ve tarım ürünlerine dayalı etkinlikler oluşturuyor. Bu nedenlerle tarımsal sulama imkânlarının arttırılması bölge için büyük önem arz etmektedir.Projenin tamamlanmasıyla 2019 yılı fiyatlarıyla milli ekonomiye yıllık 380.000 TL gelir artışı sağlanmıştır.‘dedi.

Genel Müdür Aydın, ’Son olarak bu projenin yapılmasında en büyük destekçimiz Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.