Öne Çıkanlar KESTEL ARTVİN LİMAN Yol Bursa

BURSA’DA 650 BİN YAPININ İMAR BARIŞINDAN FAYDALANMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Mimarlar Odası Bursa Şubesi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Bursa Ticaret Sanayi Odası (BTSO) işbirliğiyle gerçekleştirilen “İmar Barışı” konulu bilgilendirme toplantısı, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya; Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, HKMO Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Çolak, İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, BTSO Meclis Üyesi Hasan Tuğcu, İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, BUMİAD Başkanı M. Orhan Efe, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, mimarlar, inşaat ve harita mühendisleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“650 bin yapının faydalanması öngörülüyor”

 

Bilgilendirme toplantısında konuşan ve başvuruların sürdüğü barışın kapsamının, geçmiştekilere göre çok daha geniş olduğunu dikkat çeken Çevre Şehircilik İl Müdürü Cemalettin Başaran, Bursa’da

1 milyon 100 bin kayıtsız bağımsız birimden bahsedildiğini, bunların yaklaşık 650 bin birim imar barışından faydalanmasının öngörüldüğünü söyledi.

 

“123 bin başvuru mevcut”

 

Türkiye genelinde en çok başvurunun İstanbul, İzmir, Konya ve Kocaeli’nin ardından Bursa’da yapıldığını belirten İl Müdürü Başaran, 20 gün önceye kadarki başvuru sayısının 123 bin dolayında olduğunu hatırlattı.

 

“Bu bir af değil, barış”

 

Bazı istisnalar haricinde birçok yapının imar barışından faydalanabileceğini söyleyen Başaran,  bu çalışmanın bir af değil, barış olduğuna vurgu yaptı. Başaran, “Bu barışın kapsamı çok geniş. Sit, mera nerede olursa olsun kayıt belgesi almaya muktedir yapılar. Mülkiyet hakkını belirleyen bir kanun değil. Başvuru maliklerden bir tanesi tarafından yapılmalı, kanun bunu öngörüyor. Bakanlıktan gelen yetkililer sahada ilçelerde denetimlerini gerçekleştiriyor. Mevzuatı herkes okumuştur, gerçeğe aykırı beyanda bulunanların belgeleri iptal olunur ve suç duyurusunda bulunuluyor. Bunları hepsini işleteceğiz” diye konuştu.

 

“Umarım kentsel dönüşümün önünü kesmez”

 

İmar Barışı’nın ülke için faydalı olacak bir uygulama olduğuna inandığını belirten Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Ömer Faruk Şahin, bu uygulamanın kentsel dönüşümün önünü kesmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

“Hukuki problemleri çözecektir”

 

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şahin’in ardından konuşan ve Türkiye’nin, bir deprem ülkesi olduğu gerçeği ile 17 Ağustos depreminin 19’ncu yıldönümünün yaklaştığına dikkat çeken İMO Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ise imar barışın, hukuki anlamda yaşanan problemlerin çözüme kavuşturacağına söyledi.

 

Bilgilendirme toplantısının düzenlenmesinde katkıları bulunan HKMO Bursa Şubesi’nin adına konuşan Başkan Ömer Faruk Çolak ile BTSO’dan Meclis Üyesi Hasan Tuğcu da imar barışı uygulamasının önemine işaret ettiler.

 

Yapılan açılış konuşmaları ve yapılan sunumların ardından Çevre Şehircilik İl Müdürü Cemalettin Başaran, Nilüfer Tapu Müdürü İsmail Hakkı Şen ve Kadastro Kontrol Mühendisi ve HKMO Bursa Şubesi İkinci Başkanı Başar Bulut vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.