Öne Çıkanlar KESTEL ARTVİN Bursa LİMAN Yol

​ARAKAN’DA BAMBU KENT PROJESİ TAMAMLANDI

Yaklaşık bir yıl önce yaşanan saldırılardan sonra bölgedeki mülteci sayısının 1 milyon 500 bine ulaşmasının ardından, mültecilerin büyük çoğunluğu Bangladeş Hükümeti tarafından Kutupalong genişleme sahasına yerleştirildi. Fakat burada artan Arakanlı mülteci sayısı ve bölgenin zorlu iklim şartları insanların temel ihtiyaçlarını karşılayabilmesini gittikçe daha zor hale getiriyor. İnsani yardım ihtiyacının süreklilik istediği bölgede Beşir Derneği yetkilileri insani yardım faaliyeti yürütüyor ve bağış kampanyaları düzenliyor.
 

Arakan Kamplarında Çocuk Parkı

Bambu-kent projesi kapsamında açılan Minik Beşirler Çocuk Parkı, Arakanlı mazlum çocukların ülkelerinde yaşadıkları travmaları bir nebze olsun unutmalarına ve neşe içerisinde doyasıya çocuk olmalarına vesile oldu. Sevinç çığlıkları içerisinde Türkiye’ye ve Türk halkına selam gönderen Arakanlı çocuklar, Beşir Derneği ile güldü.
 

Kurbanlar Kardeş Payı

Beşir Derneği Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde kurban kesim ve dağıtım faaliyetlerini bu yıl da büyük bir titizlik ile sürdürüyor. Dernek temsilcilikleri, kurban hizmetlerinin daha sağlıklı ve düzenli yürütülmesi, kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımının aksamadan sürdürülmesi için kurum içi eğitimlerini tamamladı. Dernek, Türkiye’nin 81 ilinde faaliyet gösteren 250 temsilciliğiyle ülkemizin en ücra noktasına kadar ulaşıyor, kurban bağışı paylarıyla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürüyor. Yurtdışında ise Balkanlar, Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu’da vekâleten kurban kesim ve dağıtım hizmetleri yürüten dernek, mazlum coğrafyalarla gönül köprüleri kuruyor. 2018 yılı için vekâlet yoluyla kurban bağış bedelini yurtiçinde ve yurtdışında 800 TL olarak belirleyen derneğe bağışlarınızla hem Kurban vecibenizi yerine getirebilir hem de birçok ailenin mutluluğuna vesile olabilirsiniz. Bangladeş’te de kurban kesimi gerçekleştirecek olan dernek, hem Bangladeşli ihtiyaç sahiplerine hem de Cox’s Bazar Kamp Bölgesi’ne sığınan Arakanlı mazlumlara kurban eti dağıtacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.