Öne Çıkanlar çalıştay işsizlik teşvik Özdilek TÜRSAB

VEKİL ÖDÜNÇ İMSİAD YK’NIN KONUĞU OLDU

Holiday Inn Bursa City Center’da gerçekleşen toplantıya İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Müteahhitler Bursa’daki inşaat sektörünün durumu ve kentsel dönüşüm ile ilgili talep ve önerilerini AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile paylaştı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, İMSİAD üyesi bir milletvekiline sahip olmanın mutluluk verici olduğunu söyleyerek, katılımları için Atilla Ödünç’e teşekkür etti.

“AMACIMIZ ÜYELERİMİZİ BİR ADIM DAHA İLERİYE TAŞIMAK”

İMSİAD’ın hayata geçirdiği ve geçirmeyi planladığı projeler hakkında bilgilendirmede bulunan Andıç, İMSİAD olarak sektör paydaşlarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını ve üyelerinin gelişimini önemsediklerini belirtti. Andıç, “Üyelerimizin sektördeki son gelişmelerden, trendlerden ve teknolojik gelişmelerden haberdar olmaları için ulusal ve uluslararası fuarlara, ulusal markaların ve Bursa markalarının fabrikalarına ziyaretler düzenliyoruz. Düzenlediğimiz toplantılarla, sektör paydaşları ile müteahhitlerimizi ve sanayicilerimizi buluşturuyoruz. Amacımız üyelerimizi bir adım daha ileriye taşıyabilmek” dedi.

İMSİAD dernek merkezinin yapımının son sürat devam ettiğini de söyleyen Andıç, “Üyelerimizin destekleri ve çabalarıyla dernek merkezimizin yapımını yakında tamamlayacağız. Yeni İMSİAD merkezimizde hem üyelerimizin, hem de çalışanlarının eğitim alabileceği kapsamlı bir eğitim salonu olacak. Ayrıca yerli firmaların Ar-Ge çalışmalarını, ürünlerini, hizmetlerini tanıtma olanağı vermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE ARTIK DÜNYADA SÖZÜ GEÇEN BİR ÜLKE”

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ise, yerli ürün kullanımın önemine dikkat çekti. Ödünç, “Bugün ne yazık ki birçok konuda harcamamızı ithalata dayalı olarak gerçekleştiriyoruz. İnşaat sektöründeki birçok kalem de ithalata dayalı. Ülkemizin verdiği ekonomik savaşı ancak yerli malını, yerli üreticiyi destekleyerek ve daha fazla üretip, ihracat yaparak kazanabiliriz. Bizler de, Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi ticaretimizi Türk Lirası üzerinden gerçekleştirmeli, dövizle borçlanmamalıyız” diye konuştu.

Dövizdeki artışın spekülatif bir artış olduğunun da altını çizen Ödünç, “Türkiye artık her şeye kafa sallayan, edilgen bir ülke değil. Türkiye artık dünyada sözü geçen, güçlü bir lidere sahip, etken bir ülke. Bu durum, yıllardır müttefikimiz olarak gördüğümüz ABD ile bizi bu noktaya getirdi. Fakat halkımız 16 yıllık AK Parti iktidarında nasıl bir gelişme kaydettiğimizi biliyor. Ekonomik verilere göre, Türkiye son 16 yılda, 3.7 kat büyüdü. Bu ekonomik savaş da, çeşitli zamanlarda, farklı şekillerde üzerimize oynanan oyunlardan biri. Ancak, Türk milleti liderinin izinden giderek bu krizi de atlatmayı bilecektir. Burada önemli olan agresif davranıp, hatalı işlemler yapmamaktır ” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.