Öne Çıkanlar MALZEME ruam Anıl işyeri gayrımenkul

Tapu harç oranı konutun bulunduğu şehre göre değişecek
Hükümet, otomotivde uygulamaya başlanan taşıtlara göre değişen farklı vergi oranı belirleme sistemini konut için de geçerli tutacak.

Hükümet, otomotivde uygulamaya başlanan taşıtlara göre değişen farklı vergi oranı belirleme sistemini şimdi de konutlar için uygulayacak. Alıcı ve satıcılardan tahsil edilen tapu harçlarının oranı, konutun bulunduğu şehre, ilçeye, sokağa, caddeye hatta bulunduğu kata göre değişebilecek. Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen yeni düzenlemeyle, Bakanlar Kurulu’na, konut ve iş yeri gibi gayrimenkullerin alım satımına uygulanan tapu harcı oranları ile binaların inşası öncesinde sözleşme ve benzeri işlemler için değerli kağıtlardan tahsil edilen Damga Vergisi oranlarını farklı oranlarda belirleme yetkisi verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.