banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa ipotek ev seramik

Konut Seçiminde En Önemli Kriter Lokasyon

Konut seçiminde en önemli kriterin lokasyon olduğunu vurgulayan Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, yatırım yapmak ya da oturmak amacıyla konut sahibi olmak isteyenler için tavsiyelerde bulundu. Son, lokasyon seçerken özellikle ulaşım kolaylığı olan, yatırım değeri ve prim potansiyeli yüksek, sosyal olanakları geniş bölgelerin avantaj sağladığını ifade etti. Hızlı gelişimi ve yeniden yapılanmaya elverişli alanları itibariyle Kartal’ın İstanbul’un yeni cazibe merkezine dönüştüğünün altını çizen Son, Kartal’da konut fiyatlarının şu an itibariyle bölgenin özelliklerine kıyasla oldukça uygun olduğuna ve gelecek dönemde bu fiyatlara Kartal’dan konut sahibi olmanın mümkün olamayacağına dikkat çekti.

Sosyal yaşamın gerekliliklerine bağlı olarak tüketicilerin şehir hayatı içinde ulaşımı kolay ve kaliteli zaman geçirebileceği bölgeleri tercih ettiklerini ifade eden Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, ev sahibi olmak isteyenler için en önemli kriterin lokasyon olduğunu vurguladı. Yatırım yapmak ya da oturmak amacıyla konut sahibi olmak isteyenler için tavsiyelerde bulunan Tamer Son, seçilecek lokasyonun hayat standartlarını doğrudan etkilediği gerçeğini göz önünde bulundurarak ulaşım avantajı olan, yatırım değeri yüksek ve sosyal olanakları geniş bölgelerin tercih edilmesini önerdi.

Prim potansiyeline dikkat

Konut almayı planlayan tüketicilerin bölgenin getirdiği ve getireceği fırsatları iyi analiz etmeleri gerektiğini belirten Son, “Yatırım yapılması planlanan konutun bulunduğu bölgenin prim potansiyelinin iyi hesaplanması gerekiyor. Konutun fiyatının ve kira bedelinin sağlıklı bir şekilde araştırılarak yüksek kazanç sağlayacak doğru projenin seçilmesi hassas bir konu. Metroya, havaalanına, deniz ulaşımına yakın, merkezi bölgelerdeki konutlar hem yatırım hem de yaşam için her zaman avantajlı oluyor” dedi.

Kartal’da hızla kiralanan, satılan ve keyifle oturulan daireler

Hızlı gelişimi ve yeniden yapılanmaya elverişli alanları itibariyle İstanbul’un yeni cazibe merkezine dönüşen Kartal’ın kara, hava, deniz yolu ve raylı sistem ulaşım akslarının kesişim noktasında yer alması bakımından son derece avantajlı bir bölge haline geldiğini söyleyen Son, sözlerine şöyle devam etti;

“Alışveriş ve yaşam merkezleri, hastaneler, üniversite ve okullarla çevrili bir bölge olması nedeniyle hayatın merkezinde konumlanan Kartal, uzun sahil şeridi, adalara ve Aydos Ormanı’na yakınlık gibi özellikleriyle de şehrin göbeğinde doğayla iç içe bir yaşama imkan tanıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde çok daha hızlı bir ivmeyle değerlenmesi beklenen ilçenin hızla gelişmesi ve sanayi imkânlarının artmasıyla beraber gelir düzeyi ve istihdam oranı da yükseldi. Adalet Sarayı ile birlikte Kartal’daki beyaz yakalı çalışan nüfusu arttı. Ayrıca çok sayıda hastane nedeniyle sağlık sektörü çalışanlarının, okullar nedeniyle de öğretmenlerin ve çocuklu ailelerin tercih ettiği bir bölge haline dönüştü. Dolayısıyla, Kartal’dan yatırım amaçlı konut alanların daireleri çok hızlı bir şekilde kiraya verilebilir ya da istenildiğinde değerinde ve çok kısa sürede rahatlıkla satılabilir. Kartal iş bölgesi olan Kurtköy-Tuzla-Gebze-İzmit hattında çalışanlar için de cazip bir konumda. Dolayısıyla yatırımın yanı sıra oturum amaçlı konut arayanlar tarafından da ilgi görüyor.”

Kartal’da konut fiyatları artacak

Kentsel dönüşümün en hızlı ilerlediği bölgelerden biri olan Kartal'da konut fiyatlarının son yıllarda neredeyse ikiye katlandığını söyleyen Son; kültürel alanları, parkları, otelleri, restoranları, yat limanı ve marinayı bünyesinde barındıran ilçenin önümüzdeki yıllarda daha da önemli bir cazibe merkezi olacağını vurguladı. Kartal’da konut fiyatlarının şu an itibariyle bölgenin özelliklerine kıyasla oldukça uygun olduğunu ifade eden Son, gelecek dönemde bu fiyatlara Kartal’dan konut sahibi olmanın mümkün olamayacağına dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19