banner18
Öne Çıkanlar İnşaat Bursa seramik ipotek ev

KAÇAK YAPILAŞMA ENGELLENMELİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemalleddin Başaran’ı makamında ziyaret eden İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi aldı.

İL MÜDÜRÜ BAŞARAN: “İMAR BARIŞINDA TAVİZİMİZ YOK”

İl Müdürü Başaran, İmar Barışı ile birlikte yoğun bir sürece girdiklerini belirterek, Bakanın da talimatı ile bu konunun suiistimal edilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. “Bu konuda tavizimiz yok” diyen Başaran, 2017 ve sonrası yapıldığını tespit ettikleri 512 bina için yıkım çalışması başlatacaklarını bildirdi.

Yapı Denetim Sistemi’nin de Aralık ayından itibaren değişeceğini ifade eden Başaran, “Projeler şeffaf ve adil bir şekilde Bakanlık tarafından yapı denetim firmalarına dağıtılacak. İl Müdürlüğü olarak biz de denetimlerimizi sıkı bir şekilde sürdüreceğiz.  İşini iyi yapan ve yapmayan firmalarda denetimle ayrılmış olacak” dedi.

BAŞKAN ALBAYRAK: “YASA UMUT VERİCİ”

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak da, mevcut sistemde yapı denetim firmasının, parasını veren müteahhittin işini denetlemek zorunda kaldığını aktararak, artık denetimin daha bağımsız şekilde gerçekleşebileceğini kaydetti. Şube olarak her zaman meslektaşlarının problemlerini çözmek için çalıştıklarının altını çizen Başkan Albayrak, “Birçok meslektaşımız yapı denetim alanında faaliyet gösteriyor.  Yıllardır dile getirdiğimiz sorunun çözümü aşamasında yeni bir adım atıldı. Yapı denetim sistemine düzen getirecek yasa, eksikleri bulunmasına rağmen umut verici” diye konuştu.

BAŞKAN ALBAYRAK: “ASIL ÖNEMLİ OLAN KAÇAK YAPILAŞMAYI ENGELLEMEK”

Başkan Albayrak, projelerin yerinde ve doğru uygulanmasının sağlanabileceğini asıl önemli olanın kaçak yapılaşmayı engellemek olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Kent ve ülke değerlerinin korunması gerekli. Bu nedenle kaçak yapılaşmaya asla izin verilmemeli. Mevcut kaçak yapılarımızın da olası bir depremde yaşanacak felaketleri önlemek için bir an önce dönüştürülmesi gerekli.”

İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Yapı Denetim Komisyonu Başkanı Ahmet Gönüllü ise yılbaşının yapı denetim sektörü için milat olacağını vurgulayarak, uzun zamandır bekledikleri bu uygulamanın sevindirici olduğunu dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner19