Öne Çıkanlar KESTEL ARTVİN LİMAN Yol Bursa

Evini satmak isteyenler ne yapmalı!
Evini kiraya vermenin yanı sıra evini satmak isteyenlerin izlemesi gereken belirli yollar vardır. Bu yollar evinizi hem daha kolay hem de daha kısa sürede satılmasına yardımcı olur.

1-Emlak ofisine başvurmak: Evini satmak isteyen kişi yetki verebileceği, güvenebileceği, evinin yakınında bulunan bir emlak ofisine başvurmalıdır. Yerelde veya ulusalda marka olan veya mahallenizde bulunan küçük bir emlak ofisine yetki vermek satış sürecinin daha kontrollü gerçekleşmesine yardımcı olacaktır.

2-Evinizin fiyatını belirleyin: Evinizin değerini belirleyin ve ne kadar fiyat kırabileceğinize, son fiyata karar verin. İyi bir emlak piyasasında fiyatlar %10’dan %15’e kadar yüksek değerde biçilebilir. Daha zayıf bir emlak piyasasında fiyatlar yaklaşık gerçek değerindedir.

3-Evinizi satmadan önce ekspertiz ettirmek: Evinizi satmadan önce ekspertiz ettirmek (denetleme yaptırmak) sizi satış sırasında oluşabilecek sorunlardan uzak tutacaktır. Evinizi ekspertiz yaptırmak satış sırasında sizi olaya daha hakim kılar. Ekspertiz yaptırmak ayrıca size bir takım yasal gereklilikler konusunda yardımcı olacaktır, evinizin yapısal özellikleri, tesisat kaçakları, veya evinizde bulunabilecek riskli malzemeler konusunda bilgi sahibi olmanızı ve yasal olarak gerektiğinde bunları kullanabilmenizi sağlar.

4-Acele etmeyin: Emlakçılar size uzun süre beklemenin ev için kötü bir imaj oluşturacağı ve alıcıların bu eve ilgisinin azalacağı yönünde fikir beyan edebilirler. Fakat yeterince bekleyen satılık bir ev genelde değerinin üzerinde satılır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.